Nogomet

Dalić: "Brazil je sjajna priprema za Argentinu"

hns.family • subota, 02.06.2018.
Dalić: "Brazil je sjajna priprema za Argentinu"
Foto: FaH

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić razgovorao je s medijima dan uoči prijateljskog sraza s višestrukim svjetskim prvakom Brazilom u Liverpoolu...

Povjerenje izbornika Zlatka Dalića u Vatrene uoči susreta s Brazilcima koji je na rasporedu u nedjelju s početkom u 16 sati.

"Igramo protiv favorita Svjetskog prvenstva te moramo biti čvrsti i disciplinirani. Moramo vidjeti svoju snagu i mane, igrat ćemo svoju igru i postaviti se agresivno. Ovo je sjajna priprema za Argentinu, protiv jakog suparnika, pri čemu nećemo imati veliki posjed lopte, nego ćemo se morati i braniti, a to želim testirati. Ovo mi je možda i najveća utakmica u dosadašnjoj karijeri, ali optimist sam. Izrazito vjerujem u svoju momčad te sam i ovako jakom utakmicom želio pokazati koliko mislim da smo snažni, kako bih uvjerio i sebe, i igrače i navijače da imamo kvalitetu za dobar nastup na Svjetskom prvenstvu."

Priprema taktike

"U prvom ćemo poluvremenu isprobati jednu stvar za utakmicu s Argentinom. S obzirom na Messija, moramo pažnju posvetiti i obrani te pokušati sačuvati mrežu, a pogodak ćemo zahvaljujući svojoj kvaliteti uvijek postići. Dat ćemo priliku u nastavku još šestorici igrača, pogotovo veznjacima, s obzirom na to da će biti zahtjevan dvoboj, a finaliste Lige prvaka treba i malo odmoriti. Bit će to sjajan test za neke igrače. Ćorluka će početi utakmicu, moramo vidjeti u kakvoj je formi. Vratio se od ozljede, nije uopće upitan, treba nam i izrazito mu vjerujem. Bit će nam samo dobitak u odnosu na utakmice protiv Ukrajine i Grčke. Ne želim se skrivati, imat ćemo još vremena popraviti neke stvari u naredna dva tjedna."

Važnost pozitivnog rezultata

"Neće biti ni euforije ni tragedije, dobili ili izgubili, možemo samo izvući korist iz ovog susreta. Ostat ću realan, smiren, ne ići u ekstreme - meni je najvažnija stabilnost. Želim svu svoju energiju preusmjeriti na igrače kako bismo u konačnici najbolji bili upravo protiv Nigerije. Rezultat je uvijek jako bitan, nitko ne želi izgubiti, ali ključno je isprobati neke stvari. Moramo iskoristiti Brazil i Senegal za dobivanje odgovora na preostale upitnike, omogućiti igračima pravi ritam nakon tjedan dana jakih treninga."

Odrađeni posao u Rovinju

"Jako sam zadovoljan s treninzima, igrači su pokazali sjajan pristup i nije bilo nikakvih problema. To me veseli, daje mi vjeru i nadu jer Hrvatska ne smije odustajati od svoje igre, no ponešto moramo još popraviti. Bit ćemo još samo kvalitetniji i bolji, konačno smo kompletni, a bez pažljivog rada nema ničega", zaključio je hrvatski izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.06.2018. u 22:39
    Bit će interesantna tekma ali ne mislim da je Brazil simulacija za Argentinu. Različito igraju. Isto tako misle Brazlilci da smo mi simulacija za Srbiju. Isto tako ima razlike u igri. Simulacije su gluposti
    Obrisan korisnik