Nogomet

VIDEO: Englezi svladali Nigeriju, a Austrija Njemačku na Neuerovom povratku

Branimir Korać • subota, 02.06.2018.
VIDEO: Englezi svladali Nigeriju, a Austrija Njemačku na Neuerovom povratku
Foto: EPA

Subota je donijela nove pripremne susrete uoči Svjetskog prvenstva, a uspješni su bili Austrijanci koji su iznenadili Njemačku te Englezi protiv Nigerije...

Engleska je upisala lijepu pobjedu protiv prvog hrvatskog protivnika u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva Nigerije. Na Wembleyju su Englezi slavili s 2:1 i tako podigli samopouzdanje za nastavak priprema za SP.

Rano su Englezi stigli do vodstva, već u sedmoj minuti Kieran Trippier ubacio je iz kornera, najviši u skoku bio je Gary Cahill i odličnim udarcem glavom u gornji kut doveo svoju reprezentaciju do prednosti.

Nedugo nakon pogotka Raheem Sterling, koji je bio na meti medija tijekom tjedna zbog izbora tetovaže i kasnog dolaska u kamp, imao je odličnu priliku, bio sam pred vratarom i nije zabio.

Ipak u 39. minuti Englezi su povećali vodstvo preko Harryja Kanea. Napadač Spursa pucao je sa 16 metara, vratar Francis Uzoho loše je reagirao i lopta je prošla ispod njega u mrežu.

Odmah na startu drugog dijela Odion Ighalo pogodio je vratnicu, lopta se odbila do Alexa Iwobija koji mirno pogađa za 2:1.

Manuel Neuer dočekao je povratak na travnjak i branio je svih 90 minuta u neočekivanom porazu Njemačke od Austrije 2:1. Vratar Bayerna izdržao je bez problema i napravio veliki korak prema ulasku na završni popis putnika za Svjetsko prvenstvo.

Početak susreta kasnio je gotovo dva sata zbog jake kiše koja je natopila travnjak, a Njemačka je bolje otvorila utakmicu i povela je u 11. minuti golom Mesuta Özila nakon pogreške vratara Siebenhandla.

U drugom poluvremenu Austrija je uzvratila. Prvo je Martin Hinteregger poravnao snažnim udarcem iz dosta teške pozicije, a onda je u 69. minuti Alessandro Schopf donio Austriji potpuni preokret.

Austrijanci su tako upisali obje pobjede u ovim prijateljskim dvobojima s momčadima koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, prvo je svladala Rusiju, a zatim i Njemačku.

U susretima Švedske i Danske te Belgije i Portugala nije bilo pogodaka. Šveđani i Danci odigrali su vrlo skromnu utakmicu s puno prekršaja i samo tri udarca u okvir gola, a više se očekivalo i od Belgije i Portugala koji je igrao doduše bez Cristiana Ronalda.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!