Nogomet

Southgate: "Najvažnija stvar u sljedećim tjednima bit će mi zaštita igrača"

Petar Jenjić • nedjelja, 03.06.2018.
Southgate: "Najvažnija stvar u sljedećim tjednima bit će mi zaštita igrača"
Foto: EPA

Izbornik engleske nogometne reprezentacije Gareth Southgate osvrnuo se na sinoćnju prijateljsku utakmicu i pobjedu protiv Nigerije na Wembleyju, a zatim se nadovezao s riječima kako je njegova primarna zadaća štititi igrače, ističući situaciju s Raheemom Sterlingom...

16 dana uoči otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Tunisa u Volgogradu reprezentacija Engleske odigrala je prijateljsku utakmicu protiv Nigerije na Wembleyju i u konačnici stigla do pobjede 2-1. Zadovoljan viđenim u prvih 45 minuta, a zabrinut zbog igre u drugom poluvremenu, bio je izbornik Gareth Southgate.

"Prvo poluvrijeme gotovo da i nismo mogli bolje odigrati, bilo je dosta nesebičnosti i brzog razigravanja. Bilo bi lako reći da sam zadovoljan viđenim u drugom poluvremenu, ali to nije bio slučaj. Nismo se uspjeli snaći s njihovom promjenom formacije i do kraja zaustaviti njihov vezni red. Bili smo spori u obrambenim reakcijama i tada su naše mogućnosti bile testirane."

Osvrnuo se engleski izbornik i na Raheema Sterlinga koji je posljednjih nekoliko dana bio na meti brojnih medija zbog tetovaže i kasnijeg dolaska u reprezentativni kamp. Spomenimo i kako je Sterling utakmicu započeo u početnoj postavi, a igrao je do 73. minute.

"Morao sam donijeti odluku hoće li igrati nakon što je kasno došao, ali zapravo to nije bila odluka kada je došao "pod paljbu" sa svih strana. Nisam tražio njegov odgovor na terenu jer najvažnija stvar u sljedećih šest tjedana bit će mi zaštita igrača. Oni poštuju jedni drugi i znaju kako je to jako važno. To je situacija za koju nismo željeli da se dogodi, ali ovo je bio najbolji način da se s njom suočimo."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!