Nogomet

VIDEO: Španjolci dominirali, ali Švicarci uspjeli doći do remija De Geinom pogreškom

Jan Šneler • nedjelja, 03.06.2018.
VIDEO: Španjolci dominirali, ali Švicarci uspjeli doći do remija De Geinom pogreškom
Foto: EPA

U pripremnoj utakmici pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji, Španjolska i Švicarska odigrale su neriješeno...

Iako je Španjolska bila apsolutno bolja momčad tijekom cijele utakmice, domaći nogometaši nisu to uspjeli iskoristiti te je Švicarska u drugom dijelu došla do izjednačujućeg pogotka.

Vrlo ofenzivno krenuli su Španjolci te su nakon prvih dvadesetak minuta mogli voditi. Na samom početku dobru priliku imao je Thiago Alcantara da bi petnaestak minuta kasnije, David Silva pucao malo pored gola. Pritisak je bio vidljiv, domaći su Švicarsku stisnuli gotovo u njezin šesnaesterac.

Ipak, u 29. minuti konačno Španjolska dolazi do pogotka. David Silva je poslao loptu u šesnaesterac, a na nju je naletio te iz prve fenomenalno pucao Alvaro Odriozola. Ovaj mladi bek Španjolske i Real Sociedada postigao je prekrasan pogodak i doveo svoju momčad u vodstvo.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

U nastavku susreta, nakon nekoliko promjena u momčadi, Španjolska nastavlja s pritiskom. Ovog puta pucao je Andres Iniesta, no niti on nije imao sreće. To se pak ne može reći za Švicarce. U 62. minuti, Stephen Lichtsteiner gađao je kut, David De Gea je uspio odbiti loptu, ali na žalost Španjolaca točno na nogu Ricarda Rodrigueza koji s metar udaljenosti šalje loptu u mrežu.

Prilike su se redale do kraja susreta, mahom na strani Španjolske te se činilo kako će domaći ipak susret završiti pobjedom. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, tako su i razmišljanja o pobjedi padala u vodu. Posljednju šansu imao je Nacho u posljednjoj minuti kada je pogodio okvir gola.

Do početka Svjetskog prvenstva, Španjolsku još očekuje susret u Krasnodaru, 9. lipnja, protiv Tunisa, dok će dan ranije, u Luganu, Švicarska igrati protiv Japana.

Prijateljska utakmica:
Španjolska - Švicarska 1:1

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!