Nogomet

Loris Karius prije kobnih pogrešaka zaradio potres mozga

Branimir Korać • ponedjeljak, 04.06.2018.
Loris Karius prije kobnih pogrešaka zaradio potres mozga
Foto: EPA

Vratar Liverpoola Loris Karius u finalnom dvoboju Lige prvaka u Kijevu protiv Real Madrida zaradio je potres mozga koji je mogući razlog teških pogrešaka u nastavku susreta...

Loris Karius u finalu Lige prvaka napravio je dvije ogromne i neshvatljive pogreške koje su pogurale Real Madrid prema obrani naslova prvaka. U konačnici se ispričavao navijačima, bio je neutješan, ali malo će to značiti svima oko Redsa, titula i velika prilika su izgubljeni.

Prvo je poklonio loptu Karimu Benzemi koji je pogodio praznu mrežu za 1:0, a onda je primio gol s 30 metara nakon udarca Garetha Balea, lopta je išla u njega i prošla mu kroz ruke.

Mogući razlog tih katastrofalnih reakcija je potres mozga koji je zaradio za vrijeme finalnog dvoboja. Karius je obavio pregled u Bostonu gdje je potvrđen potres mozga, a doktor Ross Zafonte istaknuo je kako je vrlo moguće da je to utjecalo na njegovu izvedbu.

Do potresa mozga najvjerojatnije je došlo odmah na početku drugog poluvremena kada je imao bliski kontakt sa Sergijom Ramosom, a nekoliko minuta kasnije proigrao je Benzemu za vodstvo Reala.

Prema riječima liječnika, kod takve ozljede javljaju se problemi oko percepcije gdje su objekti u prostoru što bi moglo objasniti onakav nastup njemačkog vratara.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • DC05.06.2018. u 17:49
    Ne vjerujem
    DC
  • Obrisan korisnik05.06.2018. u 13:47
    Golman je sam kriv zato sto nije predlozio da bude izmijenjen. Potres mozga nije mala svar. Neke stvari su u ovoj prici sumnjive.
    Obrisan korisnik