Nogomet

Jorge Jesus pobjegao iz Sportinga i pronašao angažman na Bliskom istoku

Branimir Korać • srijeda, 06.06.2018.
Jorge Jesus pobjegao iz Sportinga i pronašao angažman na Bliskom istoku
Foto: EPA

Dosadašnji trener Sportinga iz Lisabona, Jorge Jesus, napustio je klub i otišao u Saudijsku Arabiju gdje će voditi Al Hilal. Nakon svih incidenata oko kluba, bilo je za očekivati njegov odlazak...

Ispadi predsjednika Sportinga Brune de Carvalha prošle sezone su kulminirali, učestale kritike igrača i trenera putem društvenih mreža, suspenzija cijele momčadi, premlaćivanje igrača za koje Portugalci tvrde da je u njega umiješan i predsjednik kluba, sve je to stvorilo mučnu atmosferu iz koje mnogi traže izlaz odlaskom.

Trener Jorge Jesus pronašao je spas, napustio Sporting i preselio u Saudijsku Arabiju gdje će voditi Al Hilal, saudijski klub u kojem su radili Mirko Jozić i Zlatko Dalić.

Jesus je imao ugovor na još jednu sezonu sa Sportingom, ali nakon svih događanja oko kluba, odlučio je napustiti Lisabon i preseliti u Saudijsku Arabiju.

Na klupi Al Hilala zamijenit će Ramona Diaza koji je vodio ovu momčad posljednjih godinu i pol, a zanimljivo, bit će mu ovo prvi angažman u inozemstvu.

Kompletnu igračku i trenersku karijeru odradio je u Portugalu, vodio sve najveće portugalske klubove izuzev Porta te osvojio deset trofeja s Benficom, dva sa Sportingom i Intertoto kup s Bragom. Tri puta proglašavan je za najboljeg trenera portugalske lige.

Ostaje za vidjeti tko je sljedeći koji će napustiti Sporting, nema sumnje da će biti još odlazaka, a mogao bi ih biti popriličan broj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!