Nogomet

Otkazana generalna proba Argentine za Svjetsko prvenstvo zbog sigurnosnih razloga

Branimir Korać • srijeda, 06.06.2018.
Otkazana generalna proba Argentine za Svjetsko prvenstvo zbog sigurnosnih razloga
Foto: EPA

Argentinska nogometna reprezentacija našla se u neugodnoj situaciji nakon što je otkazana posljednja prijateljska utakmica uoči puta na Svjetsko prvenstvo u Rusiju...

S obzirom na sva događanja u i oko Jeruzalema, bila je čudna odluka o odigravanju posljednjeg pripremnog susreta uoči puta za Rusiju upravo u tom gradu. U konačnici susret je otkazan i Argentina je ostala bez generalne probe za SP.

Izrael je trebao ugostiti Argentinu na Teddy stadionu u Jeruzalemu, no iz sigurnosnih razloga i straha od incidenta, susret je otkazan.

"Konačno je donešena ispravna odluka", poručio je Gonzalo Higuain, a izraelsko veleposlanstvo u Argentini potvrdilo je kako susret neće biti odigran.

Na to je reagirao i Palestinski nogometni savez koji se zahvalio Argentincima na otkazivanju ovog dvoboja, a upravo taj savez smatrao je neprimjerenim da se susret održi u Jeruzalemu nakon posljednjih nemira na tom području.

Argentina je tako ostala na samo jednom prijateljskom susretu uoči Svjetskog prvenstva i to onom revijalnom protiv Haitija u kojem je slavila 4:0. Nakon otkazivanja ovog dvoboja, pokušalo se pronaći novog protivnika, ali to nije bilo realno za očekivati.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos06.06.2018. u 16:34
    @sanmarko susret je bio dogovoren da se igra u Haifi. Ali su ga Izraelci htjeli premjestit u Jeruzalem zbog promidžbenih razloga
    ivos
  • Obrisan korisnik06.06.2018. u 13:55
    Kakva glupost od argentinskog saveze ! Dogovaraju nogometni susret u Jeruzalemu, kao da je sukob tamo tek nekoliko dana. Izrael je cesto domace susrete igrao u drugim zemljama. Mozda je ova okolnost dobra za nas pa Argentina ne bude savrseno uigrana.
    Obrisan korisnik