Nogomet

VIDEO: Nigerija razočarala u finalnoj provjeri pred ogled s Hrvatskom, Česima minimalna pobjeda

Dario Dodić • srijeda, 06.06.2018.
VIDEO: Nigerija razočarala u finalnoj provjeri pred ogled s Hrvatskom, Česima minimalna pobjeda
Foto: EPA

Reprezentacija Nigerije odradila je posljednju pripremnu utakmicu uoči prve utakmice Svjetskog prvenstva protiv Hrvatske. Nakon poraza od Engleske, Nigerija je izgubila i od ne posebno impresivne Češke...

U okolici Beča, u Schwechatu, nogometaši Nigerije odigrali su posljednju pripremnu utakmicu uoči Svjetskog prvenstva. U najmanju ruku Rohrovi izabranici nisu impresionirali, Česi su slavili s minimalnih 1:0.

S dvama porazima protiv Engleske i Češke Nigerija putuje na Svjetsko prvenstvo, gdje će u prvom kolu odmjeriti snage s Hrvatskom u Kalinjingradu u subotu 16. lipnja. Iako izbornik Hrvatske Zlatko Dalić s obzirom na viđeno ima razloga za blagi optimizam, isto tako će imati i veliku odgovornost osigurati da njegovi igrači u susret s Nigerijom uđu maksimalno ozbiljno i angažirano.

Odradi li Hrvatska na visokoj razini taj prvi susret, tri boda ne bi smjela doći u pitanje - to je ujedno i najveća opasnost s obzirom da se Hrvati vole opustiti kad su u ulozi favorita. Nakon ovakvih predstava Nigerijci su ranjeni, no treba se bojati tih ranjenih orlova.

Iako prijateljske utakmice treba uzimati s dozom opreza jedno je sigurno - Hrvati će imati veliku priliku iz prekida. Nigerija je muku mučila s Česima kod svakog prekida, svaki je ubačaj bio opasnost po Uzohoa, koji je na čitavom susretu imao tek jednu slabiju reakciju - nakon koje su Česi došli do gola vrijednog pobjede. Upitno je što se vrzma po glavi izbornika Dalića, ali svakako će dobro razmisliti o forsiranju svojih nebeskih skakača iz obrane, vidjet ćemo hoće li i Ćorluka i Lovren i Vida dobiti priliku od prve minute, ali Hrvatska će u tom segmentu sigurno imati šanse riješiti susret u svoju korist pa je za očekivati da će zaigrati i Mario Mandžukić.

Pogodak za pobjedu Čeha stigao je u 25. minuti, kratko su korner izveli s desne strane, ubacio je Coufal, pokušaj Součeka obranio je Uzoho, no na odbijancu je prvi bio branič Češke Tomaš Kalaš i pospremio loptu u mrežu.

Opasno je bilo u prvih 45 minuta pred nigerijskim golom, dobre su prilike imali i Jugaš i iznimno opasni Schick, ali Uzoho je držao Nigeriju u igri. Najbolju prigodu za Nigeriju imao je Ighalo nakon pola sata igre, silovito je iskosa s lijeve strane tukao u prvi kut, ali odlično brani Vačlik.

Ndidi je nezgodno tukao s nekih 25 metara pet minuta kasnije, ali priseban je bio češki vratar.

Razvodnila se izmjenama igra u nastavku, pali su Česi, dignuli se Nigerijci. Dvije će dobre prilike za izjednačenje pamtiti Nigerijci, onu iz 67. minute kada se spetljao danas najbolji igrač prvog protivnika Hrvatske, Victor Moses, te onu iz iste minute kada je pred rezervnog golmana Pavlenku izbio Idowu i sve pokvario slabim pokušajem loba, koji je završio u gol-autu.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!