Tenis

Tena Lukas nastavlja s odličnim nastupima, preko Kanađanke do četvrtfinala Bola

Sportnet • petak, 08.06.2018.
Tena Lukas nastavlja s odličnim nastupima, preko Kanađanke do četvrtfinala Bola

Jedina preostala hrvatska predstavnica na turniru u Bolu, Tena Lukas, izborila je nastup u četvrtfinalu pobjedom protiv Zhao u tri seta...

Kaštelanka Tena Lukas bila je junakinja i drugog kola, u zadnjem meču dana, na centralnom terenu Bluesun tenis centra, je pobijedila Kanađanku Zhao sa 6:0, 2:6, 7:5. U prvom je setu Tena igrala tenis iz snova, njezine lopte bile su prevelik zalogaj za Zhao.

Zhao se ipak pribrala u drugom setu, Tena je počela promašivati i za oko sat igre bilo je 1:1 u setovima.

Podrška domaće publike nosila je kaštelansku tenisačicu na startu odlučujućeg seta i nakon par minuta Lukas je povela 3:0. No, još jednom smo svjedočili preokretu, Zhao se pribrala, opet pronašla recept za Tenine bombe i povela je 4:3. Lukas je potom izjednačila na 4:4 i imala gem loptu za 5:4, no nije je iskoristila i Zhao je napravila break za 5:4 te servirala za meč. Hrvatska se predstavnica nije predavala i uzvratila breakom za 5:5, a onda je i zadržala svoj gem, povela 6:5 i bila na gem do velikog trijumfa kojeg je potom i potvrdila novim breakom.

Javiii se, javiii se – orilo se tribinama pola sata do ponoći.

„Ostavila sam srce na terenu, stvarno sam dala sve od sebe. Publika mi je puno pomogla, da nije bilo njih pitanje je bi li se tako digla i uspjela izvući, ali radi njih sam morala izvući i zadnji atom snage."

Na pitanje kako se misli pripremit za sutrašnju protivnicu Marianu Duque-Marino rekla je: „Ne razmišljam o tome, igrat ću bod po bod, gem po gem i nadam se opet slaviti.“

Zanimljiv je bio i ostatak četvrtka WTA Croatia Bol Opena. U osam intrigantnih pojedinačnih dvoboja izdvojili bismo obračun Crnogorke Danke Kovinić i Poljakinje Magde Linette. Kovinić ima razoran servis, strašno jake i ostale udarce, ali Poljakinja je u većem dijelu dvoboja uspjela amortizirati njezine napade te reagirati na pravi način. Kovinić je uspjela uzeti drugi set, no Linette je ipak bila konstantnija te se na koncu zasluženo plasirala u četvrtfinale.

Svaki put na gem ili break loptu pogodi crtu – žalila se Crnogorka, ali pomoći nije bilo. Linette je bila prava kada je trebalo, a Danka će sreću i nove bodove potražiti drugdje.

Pobjednica Bola iz 2016., Luksemburžanka Mandy Minella, nije imala odgovor na napade Kolumbijke Duque-Marino, dok je Slovenka Zidanšek, nakon što je na startu iznenadila Ajlu Tomljanović, sada kući poslala i Rumunjku Cadantu, lanjsku finalisticu. Talijanska veteranka Sara Errani lakoćom je u bolsko predvečerje uzela prvi set Bugarki Tomovoj, a onda zakomplicirala, izgubila drugi set i priča se otegla do iza 21 sat.

Rezultati 2. Kola
C. Zhao (Kan) - T. Lukas (Hrv) 0:6, 6:2, 5:7
S. Sorribes Tormo (Špa) - S. Zhuk (Rus) 6:4, 6:0
M. Minella (Lux) - [8] M. Duque-Marino (Kol) 3:6, 1:6
D. Kovinić (CG) - [2] M. Linette (Pol) 4:6, 6:2, 1:6
V. Tomova (Bug) - [4] S. Errani (Ita) 1:6, 6:2, 2:6
S. Soler-Espinosa (Špa) - [5] A. Schmiedlova (Svk) 2:6, 1:6
V. Golubic (Švi) - M. Honcova (Svk) 6:3, 0:6, 6:3
T. Zidanšek (Slo) - A. Cadantu (Rum) 6:7 (2), 6:3, 6:3

Raspored četvrtfinala
Petak, 8. lipnja od 13 sati
Zidanšek – Schmiedlova
Sorribes Tormo – Errani
Lukas – Duque-Marino
Golubić - Linette

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!