Tenis

Nadal porazio Thiema i osvojio 11. Roland Garros u svojoj karijeri

Jan Šneler • nedjelja, 10.06.2018.
Nadal porazio Thiema i osvojio 11. Roland Garros u svojoj karijeri
Foto: EPA

Fantastični Španjolac uspio je nešto što će rijetko tko ikada skinuti. Današnjom pobjedom u finalu Roland Garrosa, Rafael Nadal došao je do 11. titule pobjednika tog Grand Slama...

Iako se trudio i pružio vrlo dobar otpor, austrijski tenisač Dominic Thiem nije mogao previše protiv sjajnog Rafaela Nadala. Španjolac je uspio doći do 11. naslova Roland Garrosa, čak 17. titule Grand Slam turnira u svojoj karijeri.

Već na početku meča, Nadal je pokazao kako se vrlo dobro osjeća i želi još jedan naslov u Parizu. Već u drugom gemu, Španjolac je došao do breaka. Iako se činilo kako bi Thiem mogao pasti nakon tako brzog posrtaja na početku meča, Austrijanac je puno tvrđi i psihološki jači igrač te je već u sljedećem gemu vratio oduzeti servis.

Igralo se izuzetno dobro na samom startu. Igrači se nisu štedjeli, osjećalo se kao da svom snagom idu na svaki udarac, a lijepih poteza bilo je gotovo svaki poen. Nadal je imao nekoliko break prilika, no Thiem je uspješno odolijevao svakom napadu. Ipak, u desetom gemu, Austrijanac je pao. Nadal je došao do 0:40 i tri set prilike, a to je nešto što iskusni Španjolac ne propušta. Sa 6:4, Nadal je došao do slavlja u prvom setu.

U drugom setu, ponovno Thiem nije dobro počeo. Već u drugom gemu, nakon podosta borbe, Nadal odnosi break. Ovog puta, set nije bio toliko neizvjestan te su tenisači prilično mirno i lako osvajali svoje servise. Konačno, sigurnim servisom, Nadal sa 6:3 dolazi i do slavlja u drugom setu.

U posljednjoj dionici meča bilo je vidljivo da već Thiemu ponestaje snage. Austrijanac nije bio na svojoj razini te je s dva breaka Nadalu omogućio prilično lagani završetak meča. Ponovno to nisu bili rutinski odigrani poeni, dosta truda morao je Španjolac uložiti no prave finalne neizvjesnosti nije bilo.

Drugim breakom pri vodstvu 4:2, Nadal je razriješio sve dvojbe te sa 6:2 zaključio meč. Mladi Austrijanac, unatoč prilično jednosmjernom finalu, može biti ponosan na svoj nastup na prvom Grand Slam finalu u svojoj karijeri. S 24 godine pokazao je fantastičnu igru i nagovijestio kako će biti legitimni kandidat za naslove u budućnosti.

Roland Garros, finale (m):
Rafael Nadal (Španjolska, 1) - Dominic Thiem (Austrija, 7) 6:4 6:3 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!