Automoto

Sebastian Vettel odnio pobjedu u Kanadi i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku

Mihaela Bradovski • nedjelja, 10.06.2018.
Sebastian Vettel odnio pobjedu u Kanadi i preuzeo vodstvo u ukupnom poretku
Foto: EPA

Sebastian Vettel stigao je do 50. pobjede u karijeri slaveći na Velikoj nagradi Kanade uz vodstvo cijelim tijekom utrke. Vettel je odlično iskoristio pole position te je imao utrku pod kontrolom....

Još jednom odličan posao Sebastiana Vettela i pobjeda na utrci za Veliku nagradu Kanade. Nakon što je Max Verstappen dominirao na treninzima, Vettel je bio najbrži u kvalifikacijama, a prvu poziciju održavao je i u utrci.

Već na startu utrke morao je sigurnosni automobil na stazu nakon incidenta u kojem su sudjelovali Stroll i Hartley, a nakon nastavka Vettel je zadržao vodstvo održavajući iza sebe na dovoljnoj udaljenosti Verstappena i Bottasa.

Momčadi su bile uglavnom na strategiji jednog ulaska u boks, a Vettel je svoju zamjenu guma obavio točno na polovici utrke. Niti tu mu nitko nije uspio ozbiljnije zaprijetiti i nastavio je mirno održavati vodstvo.

Zanimljivija borba vodila se iza njegovih leđa gdje je Verstappen pokušavao uhvatiti Bottasa u borbi za drugo mjesto, a veliku bitku za četvrtu poziciju vodili su Daniel Ricciardo i Lewis Hamilton.

I dok je Bottas odbijao napade Verstappena, Hamilton je izgubio bitku s Ricciardom i Australac je završio ispred njega.

Vettelov momčadski kolega Kimi Raikkonen morao se zadovoljiti šestim mjestom u za njega mirnoj utrci bez nekih velikih borbi.

VN Kanade:
1. Sebastian Vettel (Ferrari)
2. Valtteri Bottas (Mercedes) +7.736
3. Max Verstappen (Red Bull) +8.360
4. Daniel Ricciardo (Red Bull) +20.892
5. Lewis Hamilton (Mercedes) +21.559
6. Kimi Raikkonen (Ferrari) +27.184
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!