Nogomet

Senegal zaboravio poraz od Hrvatske: U posljednjem testu svladana Južna Koreja

Jan Šneler • ponedjeljak, 11.06.2018.
Senegal zaboravio poraz od Hrvatske: U posljednjem testu svladana Južna Koreja
Foto: EPA

Na zatvorenoj prijateljskoj utakmici Senegal je u austrijskom Grodigu svladao Južnu Koreju te na taj način zaključio pripreme prije Svjetskog prvenstva u Rusiji...

Nakon poraza od Hrvatske u Osijeku, Senegal je na najbolji način završio pripreme prije Rusije. U prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje, koja je bila zatvorena za navijače, Senegalci su s 2:0 pobijedili te vrlo optimistično odlaze u Rusiju. S druge strane, Južna Koreja je upisala novi poraz te na taj način potvrdila kako će u Rusiji imati velikih problema.

Iako utakmica nije bila bogata prilikama, Senegal je uspješno uspio iskoristiti svoje šanse. Prvo poluvrijeme bilo je prilično nezanimljivo, a razlog takve slabije igre možemo pronaći i u prilično vrućem i sparnom vremenu. Nakon prvog dijela koje je završilo bez pogodaka, u nastavku susreta, Senegal je došao do pobjede.

Petnaestak minuta nakon odmora Senegal je došao do vodstva. Loptu je ubacio Pape Alioune Ndiaye, lopta je pogodila nekog od južnokorejskih nogometaša i skrenula u mrežu. Ritam utakmice dodatno je razbijen brojnim izmjenama, a na samom kraju susreta, Senegal je došao i do drugog pogotka. S linije jedanaesterca precizan je bio Moussa Konate.

Ovo je bila posljednja provjera za obje momčadi prije puta u Rusiju. Za točno tjedan dana, Južna Koreja će u Nižnji Novgorodu igrati protiv Švedske, dok će Senegal dan kasnije Svjetsko prvenstvo otvoriti protiv Poljske na Otkritie Areni u Moskvi.

Prijateljska utakmica:
Južna Koreja - Senegal 0:2

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!