Tenis

Franko Škugor bez šanse protiv Evgenija Donskoja, Galović prebačen za srijedu

Mihaela Bradovski • utorak, 12.06.2018.
Franko Škugor bez šanse protiv Evgenija Donskoja, Galović prebačen za srijedu
Foto: FaH

Evgeni Donskoj bio je koban za Franka Škugora u prvom kolu turnira u Hertogenboschu. Hrvatski tenisač upisao je poraz u dva seta i nije imao previše šanse u ovom meču...

Nakon što je uspješno prošao kroz kvalifikacije, Franko Škugor zaustavljen je u u prvom kolu turnira u Hertogenboschu. Evgeni Donskoj odnio je pobjedu u dva seta za sat i 15 minuta igre.

Niti jedan nije posebno briljirao na svom servisu, obojica su za ovu podlogu dozvolili priličan broj break lopti, a bolje ih je koristio Donskoj.

Odmah na početku meča Škugor je propustio 15:409 na servis Rusa koji je do prednosti došao kod 3:2 kada je uzeo servis Škugoru. Već u sljedećem gemu hrvatski tenisač imao je 0:40 i nije to iskoristio te je izgubio set sa 6:3.

U drugi set Donskoj je ušao s 4:0, Škugor se nakratko uspio oporaviti i smanjiti na 4:2, ali nakon toga više nije uzeo niti gem.

Konačnih 6:3, 6:2 za Donskoja koji je odradio odličan posao i zasluženo prošao u drugo kolo gdje će igrati protiv Richarda Gasqueta.

Na turniru u Stuttgartu nastupa Viktor Galović koji je trebao biti u akciji već u utorak, ali zbog kiše program je pomaknut i njegov meč protiv Maximiliana Marterera prebačen je za srijedu.

Hertogenbosch, prvo kolo:
Evgeni Donskoj (Rusija) - Franko Škugor (Hrvatska, Q) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!