Tenis

Jana Fett zaustavljena već u prvom kolu turnira u Nottinghamu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 11.06.2018.
Jana Fett zaustavljena već u prvom kolu turnira u Nottinghamu
Foto: EPA

Jana Fett dosta se muči već duže vrijeme i forma nije na željenoj razini. Niti otvaranje sezone na travi nije bilo posebno uspješno, u Surbitonu je ispala u drugom kolu, a u Nottinghamu već u prvom...

Već duže vrijeme Jana Fett traži pravu formu i pokušava uhvatiti kontinuitet, međutim nikako krenuti prema naprijed. Na početku travnate sezone prošlog tjedna u Surbitonu upisala je pobjedu protiv Lizette Cabrere, ali odmah nakon toga poražena je od Katie Boulter.

Uslijedio je nastup u Nottinghamu protiv mlade Bjeloruskinje Vere Lapko koja je u dobroj formi, ali s vrlo malo iskustva i dodira s travnatim podlogama. Unatoč tome Lapko je slavila i to u dva seta.

Prvi set Bjeloruskinja je uzela u tie-breaku sa 7:5 nakon što je Fett ispustila dvije vezane set lopte kod 6:5.

U drugom setu Fett je dva puta imala break prednosti, ali nakon što je povela s 4:2 potpuno je pala i meč je otišao na stranu Lapko koja je nanizala četiri gema.

Bio je to ujedno i prvi međusobni dvoboj ovih igračica, Lapko je bivša osvajačica juniorskog Australian Opena i polako ulazi u seniorske vode, a sudeći po igrama, do kraja godine mogla bi značajno skočiti na ljestvici.

Nottingham, prvo kolo:
Vera Lapko (Bjelorusija) - Jana Fett (Hrvatska) 7:6(5), 6:4

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!