Tenis

Ivo Karlović poražen i na startu Hertogenboscha, Robin Haase ponovio 2015.

Branimir Korać • ponedjeljak, 11.06.2018.
Ivo Karlović poražen i na startu Hertogenboscha, Robin Haase ponovio 2015.
Foto: EPA

Ivo Karlović neće igrati u drugom kolu turnira u Hertogenboschu. Protivnik na startu bio mu je Robin Haase koji ga je svladao u tri seta...

Prije točno tri godine Robin Haase i Ivo Karlović susreli su se u četvrtfinalu turnira u Hertogenboschu, a ove godine ždrijeb ih je spojio u prvom kolu. Haase je i 2015. i ove godine slavio u tri seta i izborio prolaz u sljedeće kolo.

Te godine Karlović je uzeo prvi set, a nakon toga sve je bilo u znaku Nizozemca. Ovaj put Haase je uzeo prvi set, Karlović se vratio, no nije izdržao u trećem.

Prvi set odlučen je u tie-breaku. Tu su obojica čvrsto držali svoje servise do 13. igre u kojoj Haase igra bolje i sa 7:3 uzima prvi set.

Karlović je odgovorio u drugom setu na sličan način. Sredinom seta spasio je dvije break lopte i onda u tie-breaku došao do seta. Poveo je s 4:0, Haase se vratio na 4:4, no Karlović je ipak uspio uzeti set.

U trećem setu Karlović je propustio break loptu kod 1:1, a onda u sljedećem gemu izgubio servis i do kraja meča nije imao nikakvu šansu za povratak.

Karlović je pogodio 24 as servisa uz 72 posto ubačaja prvog servisa dok je Haase bio na 15 aseva te tri poena više osvojena na reternu.

U drugom kolu Nizozemac će igrati protiv Bernarda Tomića ili Marcosa Baghdatisa.

Hertogenbosch, prvo kolo:
Robin Haase (Nizozemska, 6) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(3), 6:7(5), 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!