Nogomet

Argentinac Nestor Pitana sudi na otvaranju Rusima i Saudijcima

Branimir Korać • srijeda, 13.06.2018.
Argentinac Nestor Pitana sudi na otvaranju Rusima i Saudijcima
Foto: EPA

FIFA je potvrdila suce za susret otvaranja Svjetskog prvenstva u kojem se sutra sastaju Rusija i Saudijska Arabija. Pravdu će im dijeliti Argentinac Nestor Pitana...

Rusija i Saudijska Arabija u četvrtak će od 17 sati odigrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a FIFA je objavila i imena sudaca koji će odrađivati taj dio posla.

Povjerenje je pruženo poznatom argentinskom sucu Nestoru Pitani kojem je ovo drugo svjetsko prvenstvo na kojem dijeli pravdu.

Pitana je prvi nastup na SP-u imao u Brazilu 2014. godine kada je sudio četiri utakmice uključujući i dvoboj između Francuske i Njemačke u četvrtfinalu. Nakon toga sudio je i na Olimpijskim igrama u Riju te godinu dana kasnije na Kupu konfederacija, a na oba natjecanja bio je u akciji u polufinalu i oba puta bili su involvirani Nijemci. U Riju je sudio dvoboj između Nigerije i Njemačke, a u Rusiji na Kupu konfederacija susret između Njemačke i Meksika.

Pomagat će u sunarodnjaci Juan Pablo Bellati i Hernan Maidana dok je Brazilac Sandro Ricci delegiran za četvrtog suca.

VAR tim u ovom dvoboju činit će Talijani Massimiliano Irrati i Daniele Orsato, Argentinac Mauro Vigliano i Čileanac Carlos Astroza.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!