Nogomet

Rakitić: "Ništa neće biti gotovo ako pobijedimo Nigeriju, a isto tako niti ako izgubimo"

Branimir Korać • četvrtak, 14.06.2018.
Rakitić: "Ništa neće biti gotovo ako pobijedimo Nigeriju, a isto tako niti ako izgubimo"
Foto: FaH

Hrvatska nastavlja s pripremama za nastup na Svjetskom prvenstvu i prvi dvoboj protiv Nigerije. Ivan Rakitić ističe važnost tog dvoboja, ali i dodaje kako on neće već sada biti odlučujući...

Pripreme Hrvatske teku dobro, atmosfera je dobra i Rakitić je zadovoljan situacijom u momčadi.

"Dobro radimo, atmosfera je odlična, a najbitnije je da budemo pravi kao momčad. Nebitno je tko će igrati, ono što nam je bitno je odigrati pravu utakmicu, a vjerujem da idemo pravim putem."

Nigerija je prvi protivnik, a Rakitić tvrdi kako je ta utakmica važna, ali ne i presudna.

"Bitno je ući dobro u turnir, ali ako dobijemo nije gotovo, isto tako nije gotovo ni ako izgubimo. Čekaju nas još dvije teške utakmice, a mi za početak, naravno, moramo probati dobiti Nigeriju. Znamo da tu nije kraj i moramo biti maksimalno spremni. Oni imaju dobre igrače, uvjerljivo su prošli kroz kvalifikacije i moramo biti pravi, mi to prvi znamo."

Hrvatska se neće podređivati Nigeriji već će igrati svoj nogomet.

"Mi u svakoj utakmici želimo dominirati i igrati svoju igru. Naravno, neke detalje moraš znati i na njih pripaziti, stožer nas je pripremio za to i bit ćemo spremni."

Rakitić bi trebao zaigrati u paru s Lukom Modrićem s kojim dobro surađuje u reprezentaciji dok su u klubovima žestoki rivali.

"Čestitam Luki na igrama i svemu ostvarenom u zadnje tri godine. Sve je zasluženo osvojio i čast mi je igrati s njim. Znamo da godine lete, došao sam ovdje s 19 godina i ni ja nemam baš previše vremena. Naša želja je biti pravi u svakoj utakmici i dat ćemo sve od sebe da napravimo pravi rezultat."

To povlači pitanje Rakitićeve budućnosti u reprezentaciji, posebno nakon što je za Marcu izjavio kako nije siguran u ostanak.

"Ne volim pričati o tome što će Ivan Rakitić raditi kasnije, sada je najvažnija samo reprezentacija. Tu sam već 11 godina, poslije Svjetskog prvenstva razgovarat ću s obitelji i ljudima iz Saveza te ćemo vidjeti što je najbolje. Vidjet ćemo što je najbolje za reprezentaciju i donijeti odluku."

I u hrvatskom taboru ostali su prilično iznenađeni onim što se događalo u redovima španjolske reprezentacije te promjene trenera.

"Sve nas je iznenadilo, svi su šokirani. Predsjednik Saveza ništa nije znao i svaka čast Realu i treneru što su tu tajnu toliko dugo čuvali u današnje vrijeme. Poslao sam poruku Andresu Iniesti sa željom da se što prije vrate u normalu, španjolska je uz švicarsku i hrvatsku moja reprezentacija. Bez obzira na sve i dalje je vidim među dva-tri favorita."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!