Nogomet

Mikel: "Hrvatska je sjajna momčad sa sjajnim igračima, bit će to taktička bitka"

Branimir Korać • četvrtak, 14.06.2018.
Mikel: "Hrvatska je sjajna momčad sa sjajnim igračima, bit će to taktička bitka"
Foto: EPA

Hrvatska i Nigerija svoj prvi nastup na ovom Svjetskom prvenstvu imat će u subotu u Kalinjingradu. Nigerijci su optimisti i vjeruju u dobar rezultat...

U dosadašnjim pripremnim susretima Nigerija je imala problema u prvim poluvremenima, ali u drugom dijelu uredno se budila i igrala bolje. John Obi Mikel smatra kako je to nešto što treba popraviti i promijeniti.

"Nije nam nakana krenuti tek od drugog poluvremena, želimo odmah dobro početi, ne želimo čekati početak drugog poluvremena. O tome smo već razgovarali i siguran sam da će se to promijeniti u sljedećim susretima. Vjerujemo i nadamo se da možemo dobro otvoriti Svjetsko prvenstvo", tvrdi Mikel za ESPN.

Hoće li biti tako, vidjet ćemo već u dvoboju s Hrvatskom u Kalinjingradu u subotu. Nadamo se da baš i neće.

"Hrvatska je sjajna momčad sa sjajnim igračima, ali i mi imamo dobre igrače. Bit će to taktička bitka. Moramo igrati svoju igru i pokušati kontrolirati igru kao što uvijek činimo. Bit će teško, ali znamo koliko možemo i kako možemo igrati."

Mikel ne sluša priče o neiskustvu i velikom broju mladih igrača, vjeruje kako Nigerija može razuvjeriti one koji tako misle.

"Kada ljudi kažu da nešto ne možete napraviti, želite im pokazati da nisu u pravu. Nemamo pritisak rezultat, znamo što želimo i jedini pritisak koji imamo je onaj koji smo sami sebi nametnuli kako bi igrali dobro. Ovo je skupina smrti, jako teška grupa, ali nije nam bilo puno lakše niti u kvalifikacijama. Bili smo u teškoj grupi i kvalificirali se kao prvoplasirani. S istom motivacijom trebamo ući i na ovo natjecanje, svaka utakmica je bitna, a želimo na pozitivan način startati. Ako dođemo do dobrog rezultata, možemo to iskoristiti za prolazak skupine."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!