Automoto

Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu nastavlja se u Dubravi

Sportnet • petak, 15.06.2018.
Prvenstvo Hrvatske u autoslalomu nastavlja se u Dubravi

Drugim ovogodišnjim natjecanjem u Zagrebu se nastavlja Prvenstvo Republike Hrvatske u autoslalomu, do prije koju godinu najmasovnijoj domaćoj oktanskoj disciplini na četiri kotača.

Poslije gostovanja u susjednoj Bosni i Hercegovini, što je bilo prvo inozemno natjecanje PH u autoslalomu, na jedinoj urbanoj stazi u nas, u zagrebačkoj Dubravi, zalaganjem sportskih entuzijasta istoimenog zagrebačkog Autokluba Dubrava organizira se 12. Nagrada Dani Dubrave 2018. u nedjelju 17.lipnja.

Prijavilo se 79 vozačica i vozača iz 15 klubova što je očito ovogodišnji optimum ove discipline.

Uz Prvenstvo Hrvatske boduje se i Otvoreno prvenstvo Zagreba (regija Sjever HAKS-a), a suorganizator je Narodno sveučilište Dubrave, dok je sportska izvedba povjerena zagrebačkom Autoklubu Ina Delta. Na dijelu Ulice Kneza Branimira od raskrižja sa Čulinečkom i Avenijom Dubrava (Dubec) na dionici dugoj 1.275 metara odvijat će se zahtjevno, ali i atraktivno natjecanje. Pred sudionicima je prolaz kroz 32 slalom vrata i dio s osam čunjeva prolaza u nizu.

Zagrebački automobilisti su najbrojniji, štoviše okosnica autoslaloma proteklih sezona. Predvode ih Inaši s 14 prijavljenih, slijede Dugoselci s 13, dok boje domaćina brani deset sudionika. Favoritom slovi posljednjih godinu dana svestrani sudionik, ali i pobjednik više disciplina (slalom, kronometar, krug) Marijo Barović iz AK Župa Dubrovačka koji svojim nabrijanim fićekom jednostavno razara protivnike, a to je dokazao i nedavnom pobjedom generalke u Jajcu na otvorenju slalomaške sezone. No, ne smije se zaboraviti barem još tri imena – Vjekoslav Čičko, ove godine u dresu SAK Samobor s robusnim Fiatom 500 Suzuki, posebno pripremljenim za ove kratke staze, Nenad Damarija (AK Pula-Rovinj) u već kultnom brzom zelenku Autobianchi A112, te povratnik i višestruki prvak Hrvoje Belinić koji uz bračni par Ivu i Nenada Damariju, te brata Domagoja, brani naslov dvostrukih ekipnih prvaka. Po svemu sudeći ova će sezona u konkurenciji ekipa biti izuzetno neizvjesna – Puljani, Samoborci, Župljani, Zanatlijaši vodit će ljuti boj do posljednjeg metra.

Ravna i brza staza u Dubravi, koju već više od desetljeća pohode brojni ljubitelji brzina, samo je dio ovogodišnje prvenstvene priče koju objedinjuje pet natjecanja.

Prijam i verifikacija sudionika održat će se od 8 do 9 sati u Servisnom parkiralištu kod trgovačkog centra Billa. Službeni se trening vozi u 10,30 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 13 sati. Proglašenje najuspješnijih s podjelom nagrada predviđa se oko 17 sati.

AUTOR: Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!