SP 2018., skupina B, 1. kolo, 15.06.2018, 20:00 h, Soči, Fišt Arena
Suci: Gianluca Rocchi (Italija), Elenito Di Liberatore (Italija), Mauro Tonolini (Italija)
Portugal
Portugal
Cristiano Ronaldo 4' (11m), 44', 88'
3:3(2:1) Španjolska
Diego Costa 24', 55'
Nacho 58'
Španjolska

VIDEO: Čudesna večer u Sočiju, Ronaldov hat-trick donio Portugalcima bod protiv Furije

Petar Jenjić • petak, 15.06.2018.
VIDEO: Čudesna večer u Sočiju, Ronaldov hat-trick donio Portugalcima bod protiv Furije
Foto: EPA

Sjajna utakmica, najbolja na dosadašnjem Svjetskom prvenstvu, odigrana je u Sočiju gdje su Portugal i Španjolska u utakmici s puno preokreta odigrali 3:3. Fenomenalan je bio Cristiano Ronaldo koji je postigao sva tri pogotka svoje momčadi i donio joj bod u završnici utakmice...

Portugal
Španjolska
Portugal
Španjolska
1
Rui Patricio
3
Pepe
5
Raphael Guerreiro
6
Jose Fonte
7
Cristiano Ronaldo
8
Joao Moutinho
11
Bernardo Silva
(do 69')
14
William Carvalho
16
Bruno Fernandes
(do 68')
17
Goncalo Guedes
(do 80')
21
Cedric Soares
Pričuvni igrači
10
Joao Mario
68'
20
Ricardo Quaresma
69'
9
Andre Silva
80'
Trener
Fernando Santos
1
David De Gea
3
Gerard Pique
4
Nacho
5
Sergio Busquets
6
Andres Iniesta
(do 70')
8
Koke
15
Sergio Ramos
18
Jordi Alba
19
Diego Costa
(do 77')
21
David Silva
(do 86')
22
Isco
Pričuvni igrači
10
Thiago Alcantara
70'
17
Iago Aspas
77'
11
Lucas Vazquez
86'
Trener
Fernando Hierro

Iran zaključuje prvo kolo na vrhu skupine B, nakon što su u Sočiju Portugal i Španjolska odigrali jednu sjajnu utakmicu prepunu sjajnih poteza i pogodaka - u konačnici brojka je završila na šest, borba za Pirinejski poluotok završila je 3:3. Španjolci su se pokazali u jako dobro svjetlu, posebno nakon svega što se događalo oko reprezentacije u posljednjih nekoliko dana.

Prvo ime večeri svakako je Cristiano Ronaldo koji je postigao sva tri pogotka svoje momčadi, posebno je pamtljiv posljednji kojim je osigurao bod aktualnom europskom prvaku. Bio je to njegov 51. hat-trick u karijeri, a ujedno i 51. hat-trick u povijesti Svjetskih prvenstava. Zanimljivo, na dosadašnja tri nastupa na najvećoj svjetskoj smotri postigao je ukupno tri pogotka, a sada stigao do barem jednog pogotka na četiri uzastopna natjecanja.

Nije trebalo dugo proći za prvo uzbuđenje na Fišt Areni u Sočiju, nakon tri minute igre Portugal je dobio kazneni udarac. Nacho je srušio Cristiana Ronalda, a Gianluca Rocchi dosudio najstrožu kaznu. Upravo je napadač madridskog Reala lakoćom matirao Davida De Geu. Ovim je postao prvi igrač u povijesti koji je zabijao na osam uzastopnih velikih natjecanja.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Visoko su pritisnuli Španjolci narednih desetak minuta iz čega je Portugal dva puta istrčao kontru, ali se oba puta uspio spetljati u završnici. Kaznila je to Furija na polovici prvog poluvremena kada se Diego Costa uspio izboriti za loptu u skoku protiv Pepea, ispremiješati protivničke braniče i snažnim udarcem zatresti mrežu. Tražio je Rocchi pomoć VAR-a s obzirom na to da je Portugal tražio prekršaj nad Pepeom, ali pogodak nije poništen.

U 26. minuti Španjolska je bila blizu potpuno preokreta, sjajno je pucao Isco, ali lopta je od grede završila na gol liniji i odbila se izvan gola. Andres Iniesta se devet minuta kasnije našao u vrlo dobroj poziciji, stvorivši još jednu prijetnju prema Portugalskim vratima, no pucao je pored gola. Vrlo brzo nakon toga utakmica se malo primirila, a Portugalci su u samoj završnici stigli do još jednog pogotka.

Ponovno se u prvom planu našao Cristiano Ronaldo koji je snažnim, prizemnim udarcem pucao s dvadesetak metara, David De Gea je slabo reagirao, lopta mu je prošla kroz ruke i otkotrljala se u mrežu. Tako je Ronaldo na svom četvrtom Svjetskom prvenstvu po prvi puta postigao više od jednog pogotka, a za to su mu trebala tek tri udarca. Sjajno prvo poluvrijeme u Sočiju prošlo je vrlo brzo.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Nije dugo trebalo Furiji za novi povratak u utakmicu, a Diego Costa nastavio je borbu s Cristianom Ronaldom po broju pogodaka. Nakon centaršuta Sergio Busquets spustio je glavom loptu na peterac gdje se našao napadač Atletica i pospremio loptu u mrežu.

Odmah nakon toga stigao je potpuni preokret, sjajnim je volejem s dvadesetak metara Nacho neobranjivo pogodio sami kut Portugalova gola. Zanimljivo, prvi je to pogodak jednog španjolskog igrača Real Madrida na Svjetskom prvenstvu koji je došao izvan kaznenog prostora još od 1998. godine i sadašnjeg španjolskog izbornika Fernanda Hierra.

U nastavku drugog poluvremena kao da je lopta nestala iz vida Portugalcima koji gotovo pa nikako nisu uspijevali uzeti loptu Španjolskoj, zadovoljnoj rezultatom na semaforu. Umrtvila je Furija igru, ali to nije zanimalo Ronalda koji je izborio prekršaj malo izvan kaznenog prostora, prebacio živi zid i ostavio nemoćnog De Geu na sredini gola da nemoćno prati loptu koja ulazi u gol. Iz 45. pokušaja na velikim natjecanjima zabio je prvi gol.

SP 2018., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Maroko0:1Iran
Portugal3:3Španjolska
1Španjolska 36:5+15
2Portugal 35:4+15
3Iran 32:204
4Maroko 32:4-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.06.2018. u 22:17
    Dobra tekma. Najbolja do sada. Portugal bez Ronalda bi bio jedna jadna gomila igrača. Vidilo se da bezidejno i sporo igraju.. šteta što Spanjolska propusti pobjedu.
    Obrisan korisnik