Nogomet

Modrić: "I sami očekujemo mnogo od sebe, možete biti sigurni da je tako"

Branimir Korać, hns.family • subota, 16.06.2018.
Modrić: "I sami očekujemo mnogo od sebe, možete biti sigurni da je tako"
Foto: FaH

Hrvatska u Kalinjingradu dočekuje Nigeriju, a Luka Modrić optimist je ne samo uoči ovog dvoboja već kompletnog Prvenstva. Za neke igrače ovo je posljednja prilika za veliki rezultat i napravit će sve da je iskoriste...

Luka Modrić predvodit će Hrvatsku u Kalinjingradu, a kapetan reprezentacije nada se napokon pravom rezultatu na SP-u.

"Imamo jako dobru generaciju, igrače u velikim klubovima, gdje su i nositelji igre. Dobar smo spoj mladosti i iskustva te s pravom nacija ima velika očekivanja. I sami očekujemo mnogo od sebe, možete biti sigurni da je tako. Nadam se da nas taj pritisak neće sputati, i vjerujem da ćemo opravdati epitete koji se vežu uz ovu generaciju te napokon napraviti rezultat koji ova momčad objektivno može. Nadam se da ćemo imati i malo sreće, bez nje bit će teško. Puni smo samopouzdanja i nadam se da ćemo pokazati dobar nogomet."

Hrvatski igrači Nigeriju su već dobro upoznali, ali koncentrirani su prije svega na svoj nastup.

"Ne razmišljamo o nigerijskom renkingu, ali znamo njihove kvalitete, možda su i najbolja afrička momčad. Igraju brz i okomit nogomet, imaju vrlo brze napadače. U prvim utakmicama nema velikih favorita, bit će to dosta izjednačeno i tako ćemo se postaviti. Ne opterećujemo se time što nas drugi stavljaju među favorite, pokušat ćemo igrati kako izbornik očekuje i pokazati protiv dobrog suparnika što smo radili prošlih tjedana."

Puno se priča o tome kako je za dio igrača ovo posljednja prilika za veliki rezultat, a Modrić ne bježi od toga.

"Znam da se ovo Svjetsko prvenstvo dosta spominje kao zadnja šansa generacije, ali vidjet ćemo što će biti poslije. Sada je bitno koncentrirati se na ono najvažnije, sutrašnju utakmicu, pa onda na one koje slijede. Nadam se ispuniti prvi cilj, prolazak skupine, a onda je sve moguće. Drago nam je što je toliko naših ljudi ovdje, nadam se da ćemo ih obradovati dobrom igrom i pobjedom."

Prokomentirao je Modrić i događanja u španjolskom taboru te naglu promjenu izbornika zbog odlaska Julena Lopeteguija u Real.

"Pratim što se događa Španjolskoj i mislim da ih to neće previše poremetiti, iako im je sigurno šok. Dobili su novog izbornika, ali poznajem Hierra, fenomenalna je osoba i sve će dobro posložiti. Naravno da sam vidio tko je novi trener Real Madrida, ali sada sam koncentriran samo na reprezentaciju."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!