Tenis

Poraz Ive Karlovića u prvom kolu kvalifikacija Hallea

Jan Šneler • subota, 16.06.2018.
Poraz Ive Karlovića u prvom kolu kvalifikacija Hallea
Foto: EPA

Iako je imao četiri break prilike u cijelom meču, hrvatski tenisač nije uspio slaviti protiv L Lacka i proći u drugo kolo kvalifikacija ATP turnira u Halleu...

Travnata sezona nije počela najbolje za hrvatskog tenisača Ivu Karlovića. Već u prvom kolu kvalifikacija ATP turnira u Halleu, Karlovića je nakon dva tie-breaka porazio slovački tenisač Lukaš Lacko.

U prvom setu, Karlović je došao do tri break lopte već u drugom gemu, no nažalost nije uspio slomiti protivnika. Hrvatski tenisač dobro je servirao do tie-breaka te nije dopuštao Lacku priliku da ga iznenadi. S druge strane, niti na servis slovačkog tenisača, Karlović nije bio pretjerano uspješan.

U 13. igri, tenisači su si međusobno oduzimali servise, no onda je tie-break ušao u izjednačenu fazu u kojoj je bilo jasno kako će jedna greška odlučivati. Dogodilo se to pri vodstvu Slovaka 6:5, kada je Karlović po drugi put izgubio servis u tie-breaku te dozvolio Lacku da osvoji prvi set.

Drugi set bio je još manje zanimljiv. Tek jednu break šansu imao je hrvatski tenisač, no ponovno je Lacko bio koncentriran. Ponovno se ušlo u tie-break u kojemu je Lacko bio potpuno dominantan. Puno bolje je igrao, poveo s 5:2 i praktički zaključio meč. S dva sigurna servisa potvrdio je slavlje i u tie-breaku drugog seta.

ATP Halle, kvalifikacije, 1. kolo:
Lukaš Lacko (Slovačka) - Ivo Karlović (Hrvatska) 7:6(5) 7:6(2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!