Tenis

Vekić voli Nottingham: Slavila protiv Barthel i ušla u polufinale turnira

Jan Šneler • petak, 15.06.2018.
Vekić voli Nottingham: Slavila protiv Barthel i ušla u polufinale turnira
Foto: EPA

Nakon dva seta i malo manje od 80 minuta igre, Donna Vekić uspješno je prošla još jednu prepreku i ušla u polufinale WTA turnira u Nottinghamu...

Engleska trava očigledno odgovara hrvatskoj tenisačici Donni Vekić. Nakon prošlogodišnjeg slavlja u finalu turnira u Nottinghamu, hrvatska tenisačica i ove godine bilježi odlične nastupe. Šesta nositeljica uspješno je prošla još jednu prepreku, njemačku tenisačicu Monu Barthel te tako ušla u polufinale turnira.

Obje tenisačice su puno griješile u prvom setu. Vekić je došla do breaka već u prvom gemu, no nije uspjela potvrditi prednost svojim servisom. Nakon nekoliko boljih servisa, ponovno Barthel dopušta hrvatskoj tenisači break u sedmom gemu. Slično kao i na početku seta, Vekić ne uspijeva kontrolirati rezultat te ponovno gubi servis.

U 11. gemu, hrvatska tenisačica po treći put u setu dolazi do prednosti. Nakon velikih 0:40, treću break loptu Barthel nije uspjela spasiti. Konačno, Vekić uspijeva zadržati servis i slaviti sa 7:5 u prvoj dionici meča.

Hrvatska tenisačica odlično je otvorila drugi set. Snažno je pritisnula protivnicu u trećem gemu te nakon četiri break lopte uspjela doći do prednosti. Odličnu igru nastavila je i dalje te je s još dva breaka sa 6:1 slavila i u drugom setu te prošla u polufinale WTA turnira u Nottinghamu.

U polufinalu turnira u Nottinghamu, Vekić će igrati protiv bolje iz dvoboja između Dalile Jakupović i Johanne Konta. Upravo protiv Britanke Konte, hrvatska tenisačica prošle godine igrala je u finalu ovog turnira te ga nakon tri seta osvojila.

WTA Nottingham, četvrtfinale:
Donna Vekić (Hrvatska, 6) - Mona Barthel (Njemačka) 7:5 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!