Tenis

Donna Vekić nije uspjela, repriza prošlogodišnjeg finala pripala Johanni Konti

Jan Šneler • subota, 16.06.2018.
Donna Vekić nije uspjela, repriza prošlogodišnjeg finala pripala Johanni Konti
Foto: EPA

U polufinalu WTA turnira u Nottinghamu britanska tenisačica Johanna Konta porazila je Donnu Vekić te joj se tako osvetila za prošlogodišnji poraz u finalu istog turnira...

Nažalost, hrvatska tenisačica Donna Vekić nije uspjela ponoviti uspjeh od prošle godine i ući u finale WTA turnira u Nottinghamu. Bolja je ovog puta bila Johanna Konta koja je porazila hrvatsku tenisačicu nakon dva seta.

Prvi set nije dobro otvorila Vekić. Od samog početka se vidjelo kako hrvatska tenisačica nije na pravi način ušla u meč. Već u prvom gemu, Konta joj je oduzela servis i Vekić se nažalost nije uspjela približiti suparnici. Da stvar bude još gora, u sedmom gemu, Konta radi još jedan break i sa 6:2 osvaja prvi set.

Iako je Vekić prilično lako izgubila prvi set, zanimljiva je bila jedna činjenica. U prošlogodišnjem finalu, Konta je na jednak način otvorila meč, osvojila prvi set sa 6:2, no onda hrvatska tenisačica u nastavku meča osvaja oba seta i dolazi do osvajanja turnira. Vekić je u prilog išla i činjenica da je zbog jače kiše, meč bio prekinut te se hrvatska tenisačica mogla smiriti i u miru spremiti za nastavak meča.

Nažalost, Vekić ipak nije uspjela. U trećem gemu, Konta je došla do breaka i nastavila s boljom igrom. Hrvatska tenisačica ipak se pokušala vratiti i u sljedećem gemu je imala dvije break lopte, no Britanka se nije dala. Konačno, dva gema kasnije, Vekić dolazi do breaka i izjednačenja. Ponovno je imala hrvatska tenisačica 15:40 i ovoga puta uspjela je iskoristiti priliku.

Sreća je ipak kratko trajala. Iako se očekivalo da će hrvatska tenisačica krenuti bolje igrati, Konta je ekspresno uzvratila i ponovno oduzela set Vekić, četvrti put u meču. Hrvatska tenisačica se u tim trenucima potpuno slomila i Konta je još jednim breakom došla do slavlja u drugom setu sa 6:3.

WTA Nottingham, polufinale:
Johanna Konta (Velika Britanija, 4) - Donna Vekić (Hrvatska, 6) 6:2 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!