Ostali sportovi

Sjajna Hrvatska slavila protiv Bjelorusije i osvojila CEV Srebrnu ligu

Jan Šneler • subota, 16.06.2018.
Sjajna Hrvatska slavila protiv Bjelorusije i osvojila CEV Srebrnu ligu

Pobjedom u finalnom susretu protiv Bjelorusije, hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je CEV Srebrnu ligu te osigurala nastup u Zlatnoj ligi sljedeće godine...

Nakon odlično odrađene grupne faze, hrvatska odbojkaška reprezentacija plasirala se na završni turnir u Skopju. U polufinalnom susretu protiv Makedonije, Hrvatska je nakon gubitka 2:0 u setovima, fenomenalnim preokretom, došla do slavlja. U finalnom susretu čekala ih je Bjelorusija s kojom je Hrvatska igrala i u grupnoj fazi.

Prvi set Hrvatska je odradila fenomenalno. Ostavili su Bjeloruse na 16 poena. Drugi set nažalost nije bio najbolji za Hrvatsku te je Bjelorusija uspjela doći do izjednačenja. Poveli su Bjelorusi s 21:18, imali lijepu prednost i mirno su okončali set.

Sljedeća dva seta bila su izuzetno teška. Hrvatska je bila bolja, konkretnija, međutim konstantno su Bjelorusi bili blizu. Uostalom, podatak da su oba seta bila najduža na meču govori koliko su bili napetiji od prethodna dva. Treći set Hrvatska je dobila s 26:24, dok je u posljednjem bolja bila rezultatom 25:23.

Slično kao i u polufinalnom meču protiv Makedonije, i ovoga puta najbolji igrač Hrvatske bio je Leo Andrić s čak 29 poena. Uz njega, valja istaknuti i Danijela Galića s 20 poena.

Iznimno veseli odlične igre hrvatskih odbojkaša, naročito prije kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine. Hrvatska se nalazi u skupini D u kojoj su Albanija, Austrija i Portugal, a ako će igrati kao na ovom turniru, postoji velika šansa da se s Portugalom bori za prvo mjesto u skupini. Utakmica protiv Austrije na rasporedu je 15. kolovoza.

CEV Srebrna liga, finale:
Hrvatska - Bjelorusija 3:1 (25:16, 20:25, 26:24, 25:23)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2018. u 07:41
    Bravo! Lijepo ih je bilo gledati, dogodine će biti teže u jačoj ''zlatnoj'' skupini...
    Obrisan korisnik
  • narada10816.06.2018. u 23:32
    neocekivan uspjeh gledavsi kako su igrali zadnjih godina
    narada108