Nogomet

Meksiko prva prepreka Njemačkoj u pokušaju obrane naslova prvaka

Marjan Kreševac • nedjelja, 17.06.2018.
Meksiko prva prepreka Njemačkoj u pokušaju obrane naslova prvaka
Foto: EPA

Njemačka kao aktualni svjetski prvak zna da od prvog sučevog zvižduka mora krenuti silovito ako želi potvrditi status favorita i uvjeriti sve da je sposobna na kraju priče dignuti pobjednički pehar...

Njemačka je odigrala savršene kvalifikacije, izvojevala je svih deset pobjeda, a pri tome primila samo četiri pogotka. Usprkos takvim rezultatima u posljednje vrijeme javlja se određena doza skepse zbog činjenice da su u šest pripremnih susreta slavili samo jednom i to protiv slabašne Saudijske Arabije rezultatom 2:1.

Svjesni su i igrači da u posljednje vrijeme ne pružaju najbolje partije, ali istovremeno vjeruju da će se početkom natjecanja sve to promijeniti: "Svjesni smo da moramo poboljšati igru. Predanost, požrtvovnost i samouvjerenost ključni su faktori za našu momčad, a samopouzdanje gradimo na činjenici da smo osvojili nešto veliko i da imamo priliku to obraniti na ovom turniru", izjavio je Toni Kroos.

Samopouzdanje je svakako plus, ali rezultati baš i ne, no neovisno o tome rijetko tko bi se kladio protiv Nijemaca u prvoj utakmici Svjetskog prvenstva uzevši u obzir činjenicu da su na posljednja četiri prvenstva najranije ispadali u polufinalu. Iako su očekivanja i želje velike prema riječima Samija Khedire prva utakmica se shvaća vrlo ozbiljno: "Ne smijemo ih podcijeniti iako smo ih pobijedili prošle godine. U ovu utakmicu ulazimo vrlo, vrlo ozbiljno svjesni da se ne možemo osloniti isključivo na vlastitu kvalitetu".

Meksiko s druge strane također nema problema kad je u pitanju prolazak grupe, na posljednjih šest prvenstava svaki puta našli su se među 16 najboljih reprezentacija. Izbornik Juan Carlos Osorio skrivao je taktiku kao zmija noge i u pripremnim susretima jako malo otkrio planove kako misli zaustaviti Njemačku, a želi li biti prvi izbornik nakon 1985. kojem će to uspjeti morat će se svojski potruditi.

"Dat ćemo sve od sebe, dati sve što imamo, a to je prvenstveno kvaliteta koju ova momčad posjeduje. Imamo igrače koji mogu dobro odigrati na nekoliko različitih pozicija što nam daje mogućnost da tijekom utakmice možemo prijeći na plan B ili C ovisno o razvoju susreta", još uvijek zakopčan do grla izjavio je Osorio prije kreševa s Njemačkom.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka0:1Meksiko
Švedska1:0Južna Koreja
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!