Nogomet

Brazilski put u Rusiji počinje dvobojem sa Švicarcima, reprezentacijom sa samo jednim porazom od Eura

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.06.2018.
Brazilski put u Rusiji počinje dvobojem sa Švicarcima, reprezentacijom sa samo jednim porazom od Eura
Foto: FaH

Vrlo zanimljiv dvoboj na rasporedu je večeras u Rostovu, a sastaju se Brazil i Švicarska. Brazil je veliki kandidat za naslov svjetskog prvaka, ali Švicarska se neće samo tako predati i tražit će iznenađenje...

Brazil i Švicarska u Rostovu započinju svoj put na Svjetskom prvenstvu. Brazilci u susret ulaze kao favoriti i žele od početka pokazati kako su oni gazde u skupini te da žele sva tri boda. Švicarci se nadaju hvatanju barem drugog mjesta, a u toj želji od velikog značaja bio bi im barem bod protiv Brazila. U suprotnom morat će svladati Srbiju i Kostariku, izravne konkurente za prolaz.

Kod Brazila zbog ozljede neće biti Freda, a još uvijek nije poznato hoće li Neymar krenuti u prvih 11 ili s klupe. Izbornik Tite već je potvrdio kako Neymar još uvijek nije na sto posto i da će se dizati tijekom turnira i nije nemoguće da ga u ovom susretu tek naknadno uvede na travnjak, posebno ako stvari ne budu išle željenim smjerom.

"Još uvijek nije sto posto spreman, ali ima nevjerojatne fizičke sposobnosti i zadržao je brzinu. Nju uopće nije izgubio, no još uvijek se mora fizički podići. Nadam se da će biti spremniji za ovaj dvoboj, trenutno je tek u dovoljnom stanju za nastup", pojasnio je Tite.

I dok Brazil dolazi u Rusiju s ciljem osvajanja šestog naslova prvaka svijeta, Švicarska nema tako visoke ambicije, ali definitivno je neugodan protivnik u ovom trenutku. Nakon Europskog prvenstva 2016. godine odigrala je 17 utakmica i upisala samo jedan poraz i to u posljednjem kolu kvalifikacijske skupine protiv Portugala 2:0. Švicarska i Portugal apsolutno su dominirali u svojoj skupini i na kraju imali isti omjer od devet pobjeda i jednog poraza, bez remija, a Švicarci su morali u dodatne kvalifikacije gdje su bili bolji od Sjeverne Irske.

Prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu gdje je domaćin stradao od Njemačke u polufinalu sa 7:1, Švicarska je dogurala do osmine finala gdje je namučila Argentinu i izgubila tek u produžecima 1:0 golom Angela Di Marije na samom kraju drugog produžetka.

Ovdje će Švicarci htjeti iznenaditi favorizirane Brazilce, a svjesni su kako im od Neymara prijeti najveća opasnost i baš kao što su Islanđani napominjali da Messija ne mogu zaustaviti jedan na jedan, tako niti Švicarci neće na taj način braniti Neymara.

"Nadamo se kako će imati loš dan, a mi dobar. Jedan igrač sam ne može ga zaustaviti, prebrz je i tehnički jak. Morat ćemo se prema njemu postaviti kao momčad", smatra Valon Behrami.

Susret u Rostovu počinje u 20 sati, a glavni sudac je Meksikanac Cesar Arturo Ramos.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!