Tenis

Federer porazio Raonića i osvojio 98. naslov u svojoj karijeri

Jan Šneler • nedjelja, 17.06.2018.
Federer porazio Raonića i osvojio 98. naslov u svojoj karijeri
Foto: EPA

Bez većih problema, Roger Federer slavio je u finalu ATP turnira u Stuttgartu protiv Miloša Raonića te tako stigao do nevjerojatnih 98 naslova u karijeri...

Svega 80 minuta bilo je potrebno švicarskom tenisaču i od sljedećeg tjedna, ponovno prvom tenisaču svijeta, Rogeru Federeru, da u finalnom meču svlada Kanađanina Miloša Raonića. Rutinski kao što to već dugi niz godina radi, Federer je bio neumoljiv i koncentriran te nije pružio previše prilika suparniku.

U prvom setu, već prilikom trećeg gema, Švicarac dolazi do breaka i prednosti. U sljedećem gemu, Raonić se uspio nekako približiti Federeru te doći do 15:40 i dvije break šanse, no švicarski tenisač prilično lako je otklonio opasnost. Do kraja seta, nije dopustio niti jednu priliku Raoniću. Svega jedan poen dopustio je Kanađaninu u naredna tri servis-gema i sa 6:4 zaključio set.

Drugi set bio je puno neizvjesniji. Raonić je servirao sve bolje, poboljšao postotak poena na drugom servisu te nije dopuštao Federeru da se približi. Jasno, s druge strane, niti Švicarac nije imao većih problema. Set je otišao u tie-break u kojem je spretniji bio Federer. U ključnom trenutku, prilikom vodstva 4:3, oduzima dva puta servis Raoniću i sa 7:3 osvaja drugi set.

ATP Stuttgart, finale:
Roger Federer (Švicarska, 1) - Miloš Raonić (Kanada, 7) 6:4 7:6(3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2018. u 16:18
    Majstor svog zanata.
    Obrisan korisnik