Nogomet

FIFA uzela Pogbi gol, službeno upisan kao autogol Behicha

Mihaela Bradovski • nedjelja, 17.06.2018.
FIFA uzela Pogbi gol, službeno upisan kao autogol Behicha
Foto: EPA

Francuska je u prvom kolu grupne faze Svjetskog prvenstva svladala Australiju 2:1, a drugi gol u 81. minuti prvotno je upisan Paulu Pogbi, no FIFA je danas potvrdila kako će se ipak pisati kao autogol Behicha...

Paul Pogba ostao je bez svog prvog gola na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Iako je prvotno upisan njemu i tako se vodio i u službenom zapisniku nakon susreta, danas je FIFA odlučila pogodak upisati australskom braniču Azizu Behichu kao autogol.

Pogba je u toj 81. minuti pucao, Behich je bio u bloku i lagano je dirao loptu, dovoljno da ipak od grede padne iza gol linije.

Nakon susreta odmah se pojavila mogućnost da FIFA jednostavno promijeni ime strijelca, no Pogba se nije s tim zamarao.

"Kod pogotka mi je branič pomogao, međutim nije mi bitno kako lopta uđe u gol, sve dok ulazi. Jedino je važno da smo pobijedili na otvaranju Prvenstva i ispunili cilj", istaknuo je Pogba.

Utjecat će to i na Sportnetov manager pa će tako bez bodova za pogodak ostati oni koji imaju Pogbu u momčadi, ali i oni koji imaju Girouda koji tako ostaje bez asistencije. Igrači koji u momčadi imaju Behicha također neće biti presretni.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!