Tenis

Gasquet slavio u francuskom finalu i osvojio turnir u Hertogenboschu

Jan Šneler • nedjelja, 17.06.2018.
Gasquet slavio u francuskom finalu i osvojio turnir u Hertogenboschu
Foto: EPA

Nakon dva seta i nešto više od sat i pol igre, Richard Gasquet je slavio protiv sunarodnjaka Jeremyja Chardyja i osvojio ATP turnir u nizozemskom Hertogenboschu...

Nakon sušnih godinu i pol dana bez trofeja, Richard Gasquet konačno je došao do naslova, 15. u svojoj karijeri. U finalnom meču protiv sunarodnjaka Jeremyja Chardyja, Gasquet je pokazao mirnoću u ključnim trenucima te nevjerojatno psihološku stabilnost u drugom setu.

U prvom setu, prvi je do breaka došao Gasquet. U šestom gemu, jedna mala greška Chardyja i Gasquet dolazi do vodstva 2:4. Taman kada je trebao svojim servisom potvrditi break, Chardy mu je uzvratio udarac i vratio izgubljeno. Ipak, niti Chardy nije bio do kraja koncentriran jer već u sljedećem gemu ponovno Gasquet dolazi do breaka.

To je bilo dovoljno da s 3:6 dođe do slavlja u prvom setu. U drugom setu uzbuđenja nije nedostajalo, a posebno impresivna bila je igra Gasqueta u devetom gemu. Prije toga, važno je naglasiti kako je Chardy došao do breaka u osmom gemu, imao vodstvo 5:3 i svoj servis. Ne samo to, Chardy je imao 40:15 i dvije set lopte.

Ipak, Gasquet ne odustaje i nevjerojatno preokreće rezultat te dolazi do osvajanja tog gema. Set odlazi u tie-break u kojemu su gotovi svi poeni bili mini breakovi. Od 12 poena, čak 9 ih je osvojeno na protivnikov servis. U takvoj gužvi i evidentnoj dekoncentraciji, više sreće imao je Gasquet koji je sa 5:7 zaključio tie-break i slavio u meču.

ATP Hertogenbosch, finale:
Jeremy Chardy (Francuska) - Richard Gasquet (Francuska, 2) 3:6 (5)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!