Nogomet

Krstajić: "Igrali smo na pravi način"; Kolarov: "Olakšan nam je put, ali ništa nije gotovo"

Jan Šneler • nedjelja, 17.06.2018.
Krstajić: "Igrali smo na pravi način"; Kolarov: "Olakšan nam je put, ali ništa nije gotovo"
Foto: EPA

Nakon pobjede Srbije protiv Kostarike, izbornik Mladen Krstajić i kapetan momčadi Aleksandar Kolarov, nisu krili oduševljenje pobjedom, ali su jednoglasno rekli kako još ništa nije gotovo...

Dosta dobro izgledala je Srbija u današnjem dvoboju protiv Kostarike. Da je bilo malo više koncentracije u presudnim trenucima, pogotovo napadača Aleksandra Mitrovića, Srbija bi vjerojatno i ranije riješila pitanje pobjednika. Izbornik reprezentacije, Mladen Krstajić, ističe kako im je ovom pobjedom pao teret s leđa jer kako priznaje, osjeća već neko vrijeme pritisak zbog izborničke funkcije.

"Mislim da je utakmica imala dobar tempo svih 90 minuta. Imali smo faze gdje smo dominirali, imala je i Kostarika svojih trenutaka, ali mi se nismo povukli poslije pogotka. Mislim da je Kostarika igrala dobro, ali naša obrana pokazala je da je na odličnom nivou. Najvažnije mi je da su igrači bili maksimalno koncentrirani i angažirani, da smo djelovali kao momčad. Treba biti pozitivan, ali ostati na zemlji", rekao je izbornik Srbije.

Na pitanje novinara i sugestije kako je Mitrović previše stopostotnih prilika promašio i time gotovo stajao pobjede Srbiju, izbornik je decidirano stao u obranu svog napadača. Iako svjestan kako je bilo dobrih prilika, Krstajić ističe kako je sve to sastavni dio sporta.

"Šanse se promašuju i pogađaju. Ne mogu ništa zamjeriti igračima, igrali smo na pravi način. Što se Mitrovića tiče, njegove su kvalitete poznate. Nije imao sreće da postigne pogodak, ali sigurno je on važan dio naše igre. Nikada nisam sumnjao u njega niti neću", odlučan je bio Krstajić.

Apsolutni junak današnje pobjede i jedan od najboljih igrača na terenu, kapetan Aleksandar Kolarov, istaknuo je kako je iznimno sretan zbog tri boda. Ipak, ne želeći upasti u euforiju, Kolarov je istaknuo kako već sada razmišlja o sljedećem dvoboju i Švicarskoj.

"Razmišljao sam da odigramo dobro kao tim, da ostavimo srce na terenu. Izbornik je pripremio utakmicu na pravi način. Znao sam da ćemo, ako bude prekida, biti opasni i ako pogodim, da neće moći obraniti. To je bilo dovoljno za tri boda. Kao kapetan sam zadovoljan kako je momčad igrala. Bitno je što smo počeli Svjetsko prvenstvo s tri boda. Olakšan je put, ali nije ništa završeno. Ne bih se bavio kalkulacijama. Mi smo ekipa koja treba ići na pobjedu. U nogometu je dobro što sljedeća utakmica ide brzo, pobijedili ili izgubili. Nema puno prostora za plakanje i slavlje", dodao je Kolarov.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.06.2018. u 18:03
    Parkirali ste autobus poslije gola i zamalo se potukli. Kao i uvijek.
    Obrisan korisnik