SP 2018., skupina F, 1. kolo, 17.06.2018, 17:00 h, Stadion Lužnjiki, Moskva
Suci: FAGHANI Alireza, SOKHANDAN Reza, MANSOURI Mohammadreza (svi IRN), Mohammed ABDULLA HASSAN (UAE)
Njemačka
Njemačka
0:1(0:1) Meksiko
Hirving Lozano 35'
Meksiko

VIDEO: Fanatični Meksikanci srušili svjetske prvake!

Petar Jenjić • nedjelja, 17.06.2018.
VIDEO: Fanatični Meksikanci srušili svjetske prvake!
Foto: EPA

Sjajnu utakmicu gledali smo u Moskvi gdje je sjajni Meksiko na startu skupine F minimalno slavio protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca...

Njemačka
Meksiko
Njemačka
Meksiko
1
Manuel Neuer
2
Marvin Plattenhardt
(do 79')
5
Mats Hummels
6
Sami Khedira
(do 60')
7
Julian Draxler
8
Toni Kroos
9
Timo Werner
(do 86')
10
Mesut Özil
13
Thomas Müller
17
Jerome Boateng
18
Joshua Kimmich
Pričuvni igrači
11
Marco Reus
60'
23
Mario Gomez
79'
20
Julian Brandt
86'
Trener
Joachim Löw
13
Guillermo Ochoa
2
Hugo Ayala
3
Carlos Salcedo
7
Miguel Layun
11
Carlos Vela
(do 58')
14
Javier Hernandez
15
Hector Moreno
16
Hector Herrera
18
Andres Guardado
(do 74')
22
Hirving Lozano
(do 66')
23
Jesus Gallardo
Pričuvni igrači
21
Edson Alvarez
58'
9
Raul Jimenez
66'
4
Rafael Marquez
74'
Trener
Juan Carlos Osorio

Na stadionu "Lužnjiki" u Moskvi mogli smo gledati još jednu sjajnu utakmicu - s jedne strane fanatične, brz Meksikance protiv aktualnih svjetskih prvaka Nijemaca. Sjajnom Meksiku bio je dovoljan jedan pogodak za tri boda i veliki korak ka novom prolasku skupine.

Obje momčadi imale su sjajne prilike, Njemačka je dva puta pogodila okvir gola, Meksiko nekoliko ubojitih kontri, ali sve je ostalo na jednoj lopti koja je ušla u mrežu. Sasvim dovoljno za Meksikance, nedovoljno za Joachima Löwa čija će momčad morati tražiti bodove protiv Južne Koreje i Švedske.

Slika 1 od 1.
Foto: EPA

Žestoko je krenulo na obje strane u početnim minutama utakmice. Tek su sekunde trebale Meksikancima, točnije Hirvingu Lozanu, da se sjuri u kazneni prostor Njemačke, ali Jerome Boateng u posljednji je trenutak blokirao pokušaj igrača PSV-a. Odmah je na drugoj strani iskosa pucala mlada njemačka zvijezda Timo Werner, no samo pored gola.

Nastavilo se s odlično igrom, Nijemci su više pokušavali udarcima izvana, ali bez veće opasnosti za Guillerma Ochou. S druge strane Meksikanci su uspjeli istrčati nekoliko polukontri i kontri te se nalazili u izglednim pozicijama, no prave prilike za udarac nije bilo. Jaka kontra konačno se isplatila Meksiku u 35. minuti.

Slika 2 od 2.
Foto: EPA

Još jednom ukrali su loptu Njemačkoj na svojoj polovici, Javier Hernandez krasno je proigrao Lozana koji je krasno izbacio čuvara, a zatim preciznim i snažnim udarcem pogodio bliži ku Neuerovog gola. Mogli su Nijemci već u sljedećem napadu do poravnanja kada su dobili slobodan udarac u opasnoj zoni. Pucao je Toni Kroos, ali Ochoa uz pomoć grede sprječava loptu da uđe u gol.

Nije bilo prevelikih uzbuđenja u prvih desetak minuta drugog poluvremena, a tada je Njemačka krenula u itekako očekivanu ofenzivu. U 65. minuti Joshua Kimmich pokušao je škaricama, ali pucao je malo preko gola. Pet minuta kasnije tražili su Meksikanci kazneni udarac nakon što je Mats Hummels srušio Chicharita, no sudac se nije oglasio niti zatražio pomoć VAR-a.

Visok ritam nije splasnuo niti u preostalih 20 minuta utakmice, a za prilikama je mogao žaliti posebno Meksiko nije dobro odigrao dvije kontre. Još je u 89. minuti Njemačka bila jako blizu, Julian Brandt sjajno je pucao s ruba kaznenog prostora, ali samo u stativu.

SP 2018., skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka0:1Meksiko
Švedska1:0Južna Koreja
1Švedska 35:2+36
2Meksiko 33:4-16
3Južna Koreja 33:303
4Njemačka 32:4-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!