Nogomet

Okocha: "Jedini razlog našeg poraza je taj što su igrači igrali na krivim pozicijama"

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.06.2018.
Okocha: "Jedini razlog našeg poraza je taj što su igrači igrali na krivim pozicijama"
Foto: FaH

Legendarni Nigerijac Jay Jay Okocha uvjeren je da je Nigerija mogla izvući puno bolji rezultat s drugačijim rasporedom igrača na terenu...

Nigerijski mediji dosta su kritizirali izbornika Gernota Rohra nakon dvoboja i poraza od Hrvatske, a među onima koji smatraju da je moglo i bolje je Jay Jay Okocha.

Nekadašnji reprezentativac smatra kako nije bilo dovoljno kreacije u igri, a za to je bio zadužen John Obi Mikel. Mikelu to nije prirodna pozicija i tu se stvarao problem.

"Nismo imali kreativnog veznjaka u ovom susretu. John Obi Mikel naporno je radio i trudio se, ali njegova najbolja pozicija je ispred posljednje linije. Vidjeli smo da je to igrao u Chelseaju i to jako dobro."

Okocha dodaje kako Mikel nije jedini igrač koji je igrao na krivoj poziciji te ističe i Alexa Iwobija za kojeg smatra kako se može bolje iskoristiti.

"Iwobi u Arsenalu može igrati na krilnoj poziciji jer tamo Mesut Özil donosi kreativnost. Igranje na krilu uzima mu dosta snage, a trenutno je igrač s najviše kreativnosti u ovoj reprezentaciji. Jedini razlog zašto smo izgubili je taj što su igrači igrali na krivim pozicijama i nismo dobili najbolje od njih."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!