Nogomet

Najstariji igrač Svjetskog prvenstva: "Vratari su žrtve tehnološkog razvoja"

Branimir Korać • utorak, 19.06.2018.
Najstariji igrač Svjetskog prvenstva: "Vratari su žrtve tehnološkog razvoja"
Foto: EPA

Vratar egipatske reprezentacije Essam El Hadary pridružio se brojnim vratarima koji upućuju kritike zbog nove lopte s kojom moraju igrati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji...

Otkako su stigle prve Telstar lopte i vratari ih isprobali, počelo se javljati nezadovoljstvo. S izlaskom svake nove lopte vratari su sve nezadovoljniji, slijede nove prilagodbe, a svaka nova lopta više ide u korist napadačima nego vratarima, smatra većina vratara.

"Vratari su žrtve Fife i tehnološkog razvoja. Svake četiri godine dobijemo novu loptu koja mora biti prihvatljivija napadačima nego vratarima, javljaju se problemi, a vratari na kraju ispadnu žrtve. I s ovom loptom ima problema, ali svi vratari su u istoj situaciji. Ona nije onakva kakvu bi željeli, ali moramo biti spremni", poručio je 45-godišnji Essam El Hadary, vratar koji je prošao puno toga tijekom karijere, a sada je najstariji vratar na ovom SP-u.

Egipćaninu su se pridružili i ostali vratari koji nisu skrivali nezadovoljstvo, a među njima i David de Gea koji je odmah nakon testiranja ustvrdio kako je lopta vrlo čudna i teško ju je kontrolirati.

Ruski vratar Igor Akinfejev s druge strane pomirio se sa sudbinom i okrenut je prema svom nastupu.

"Bilo je dosta kritika nove lopte, ali ne možemo više ništa promijeniti. Postoje sponzori koji su zaduženi za lopte, a mi se moramo prilagoditi. Tehnologija napreduje, igrači zabijaju s 40 metara, lopta je takva kakva je, što sad tu možemo", poručuje Akinfejev.

Iako su vratari dosta kritizirali novu loptu, za razliku od nekih drugih natjecanja, broj pogodaka iz velike udaljenosti je mali. Očito su se ipak dovoljno prilagodili na ono što ih je dočekalo u Rusiji.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2018.Egipat
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!