Nogomet

Kane: "Možda je taj pogodak na kraju donio i nekakav osjećaj pravde"

Branimir Korać • utorak, 19.06.2018.
Kane: "Možda je taj pogodak na kraju donio i nekakav osjećaj pravde"
Foto: EPA

Engleska je u sudačkoj nadoknadi stigla do pogotka koji joj je donio zasluženu pobjedu protiv borbenih Tunižana. Junak Engleza bio je sjajni Harry Kane...

Kane je samo još jednom potvrdio kako je među najboljim napadačima današnjice, dva puta našao se na pravom mjestu i poslao loptu u mrežu. Drugi put u sudačkoj nadoknadi, a Tunis se nakon toga nije uspio vratiti.

"Moglo je biti još kaznenih udaraca, posebno ako pogledate njihov koji je bio prilično mekan. VAR postoji kako bi prekontrolirali takve stvari, ako misle da nije kazneni udarac, moramo se nositi s tim, ali cijelu večer sam se borio da skinem tuniške igrače sa sebe. Držali su nas, nisu nam dopuštali da potrčimo, na prekidima se nisam mogao pomaknuti. Možda je taj pogodak na kraju donio i nekakav osjećaj pravde."

Kane dodaje kako bi im ovaj susret protiv Tunisa mogao biti pouka za neke buduće susrete.

"Taktika koju su Tunižani koristili svakako je pouka za nas i to je dio igre. Znali smo gledajući ostale utakmice da će biti mekanih odluka i toga smo bili svjesni. Ponosan sam kako smo se borili i što smo učinili ljude sretnima. Ovo je velika pobjeda i pokazali smo u njoj karakter. Puno smo govorili o zajedništvu, a mislim da smo ga ovdje i pokazali."

Gareth Southgate tvrdi kako je bio ponosan i u vrijeme kada Engleska nije bila u prednosti. Igrači su se borili i to je najvažnije.

"Čak i kod 1:1 bio sam stvarno ponosan na naš nastup. Bilo je nekih stvari koje nismo mogli kontrolirati, ali dobro smo reagirali na njih. Da je ostalo 1:1, bili bi razočarani i drugačije bi se gledalo na naš nastup, ali igra je bila vrlo dobra. Već u prvom poluvremenu stvorili smo veliki broj čistih prilika, morali smo biti malo mirniji u završnici."

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!