Nogomet

Zabrinutost u Brazilu i Francuskoj: Neymar i Griezmann nisu odradili trening

Mihaela Bradovski • utorak, 19.06.2018.
Zabrinutost u Brazilu i Francuskoj: Neymar i Griezmann nisu odradili trening
Foto: EPA

Neymar i Antoine Griezmann igrači su od kojih najviše očekuju u Brazilu i Francuskoj, a obojica su u prvim nastupima na Svjetskom prvenstvu u Rusiji zaradila udarce te nije sigurno hoće li moći nastupiti u drugom kolu...

Tek je gotovo prvo kolo, a već se javljaju problemi s ozljedama važnih igrača. Srećom po Brazil i Francusku, Neymar i Antoine Griezmann nisu teže stradali, ali nakon startova protivnika u prvim nastupima, pod upitnikom su za drugo kolo.

Neymar je u dvoboju protiv Švicarske postao igrač nad kojim je napravljeno najviše prekršaja, Švicarci su ga često zaustavljali na nepropisan način, a to je ostavilo traga.

Brazilska zvijezda napustila je posljednji trening šepajući, a naknadno je Brazilski nogometni savez potvrdio kako Neymar ima problema s gležnjem kao posljedica udarca dobivenog u dvoboju protiv Švicarske.

Ostaje upitno hoće li Neymar biti spreman za nastup protiv Kostarike u drugom kolu ili će ga Brazilci ipak čuvati ne želeći ništa riskirati znajući kako je vodio bitku uopće za oporavak do početka Prvenstva.

Antoine Griezmann s druge strane nije odradio trening s ostatkom momčadi u potpunosti, no kod njega je situacija nešto bolja nego kod Neymara i Francuzi vjeruju u oporavak.

"Njegov gležanj je malo natečen nakon dvoboja protiv Australije, ali nije ništa strašno", rekao je Raphael Varane na press konferenciji. Lakše ozljede vuku i Thomas Lemar i Samuel Umtiti koji su u statusu kao i Griezmann. Sljedeći dvoboj Francuze čeka već sutra kada će igrati protiv Perua.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!