Vodeni sportovi

Braća Sinković kreću po medalju na Svjetskom kupu u Linzu

Sportnet • srijeda, 20.06.2018.
Braća Sinković kreću po medalju na Svjetskom kupu u Linzu

Braća Sinković danas kreću na drugi Svjetski kup koji će se održati u Linzu, Austriji od 21. do 24. lipnja...

Najjači hrvatski veslački tandem Martin i Valent Sinković imat će jaču konkurenciju u odnosu na nedavno održani prvi Svjetski kup u Beogradu jer će u dvojcu bez kormilara nastupiti Talijani, Novozelanđani i Francuzi.

Na prošlogodišnjem Svjetskom kupu u švicarskom Luzernu braća su u finalu zauzela drugo mjesto jer su od njih ipak brži bili Novozelanđani Hunter i Murray, dok su na Svjetskom prvenstvu u američkom Bradentonu u finalu za 34 stotinke zaostali za zlatnim Talijanima Matteom Lodom i Giuseppeom Vicinom.

Na regatu dolaze i Francuzi, braća Onfroy koji su na Svjetskom prvenstvu prošle godine zauzeli četvrto mjesto, stoga će ovo natjecanje biti prva veća provjera forme gdje će vidjeti stvarne mogućnosti i snagu te prema tome organizirati daljnje treninge.

"Veselimo se jer nas na regati očekuje maksimalna konkurencija, svi pobjednici prošlogodišnjih natjecanja i jedva čekamo vidjeti gdje smo ove godine, baš među najjačima. Svjesni smo da ćemo morati odveslati bolje nego u Beogradu, ali trenirali smo za to i vjerujem da smo spremni",rekao je Valent Sinković.

Podsjetimo, na prvom Svjetskom kupu ove sezone održanom u Beogradu, braća Sinković osvojila su prvu zlatnu medalju u disciplini dvojac bez kormilara te su još jednim vrhunskim rezultatom dokazali da su najbolji veslački tandem današnjice.

Prva utrka na rasporedu je 22.06. oko 10:20 sati, polufinale nas očekuje 23.06. oko 11:00 sati, a finalna utrka može se pratiti u nedjelju 24.06. oko 09:45 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!