Vodeni sportovi

Barakude poražene od Španjolske nakon izvođenja peteraca

Petar Jenjić • utorak, 19.06.2018.
Barakude poražene od Španjolske nakon izvođenja peteraca
Foto: FaH

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je poraz u drugom kolu završnice Svjetske lige, nakon boljeg izvođenja peteraca slavila je Španjolska s ukupnih 13:10...

Nakon glatke pobjede protiv Kazahstana, hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je i prvi poraz na završnici Svjetske lige. Barakude su u utakmici drugog kola poražene od reprezentacije Španjolske nakon boljeg izvođenja peteraca sa 13:10.

Španjolska je do pobjede stigla ponajprije zahvaljujući sjajnom vrataru Lopez-Pinedu te tako nanijela Hrvatskoj tek treći poraz od Olimpijskih igara u Riju.

Odličnom drugom četvrtinom Španjolci su imali dva pogotka prednosti (7:5) na poluvremenu, a u nastavku susreta Hrvatska se uspjela vratiti u utakmicu i izboriti produžetak.

U posljednjoj četvrtini vidjeli smo tek jedan pogodak, i to nešto više od minute prije kraja kada je Andro Bušlje poentirao za 9:9. Imale su Barakude i napad za pobjedu, ali španjolski vratar obranio je pokušaj Vukičevića.

Već u prvoj seriji peteraca Lopez je obranio pokušaj Garcije, u trećoj i Fatoviću, dok Marko Bijač nije imao šanse protiv Španjolaca.

Španjolski vratar zaključio je utakmicu s 18 obrana, a po dva su pogotka postigli Fernandez, Perrone i Mallarach. Najbolji je u redovima Hrvatske bio Garcia s četiri gola, Bijač je skupio devet obrana.

Završnica Svjetske lige, 2. kolo:
Španjolska - Hrvatska 13:10 (nakon peteraca)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!