Vodeni sportovi

Hrvatska se napromašivala i izgubila od SAD-a

Jan Šneler • srijeda, 20.06.2018.
Hrvatska se napromašivala i izgubila od SAD-a
Foto: FaH

Poslije poraza od Španjolske nakon izvođenja peteraca, Hrvatska je poražena i u trećem kolu Super finala Svjetske lige od reprezentacije SAD-a...

Iako je izbornik Hrvatske, Ivica Tucak, prije početka natjecanja najavio kako Hrvatska nije u optimalnoj formi te ne treba očekivati velike rezultate, ostaje gorak okus nakon poraza od SAD-a. Tijekom utakmice je bilo vidljivo kako je Hrvatska bolja momčad, no velik broj promašenih prilika stajale su je pobjede.

Hrvatska nije najbolje otvorila susret protiv SAD-a. Previše su promašivali hrvatski vaterpolisti i često griješili u završnici. S druge strane, niti SAD nije izgledao fantastično, međutim moglo se osjetiti da će boljom igrom Amerikanaca, razlika biti puno veća.

Hrvatska je prvu četvrtinu izgubila s 1:2, iako je u posljednjim sekundama imala priliku iz peterca izjednačiti. Kao što smo i rekli, u drugoj četvrtini SAD je poboljšao svoju igru, dok je Hrvatska bila potpuno neučinkovita. Amerikanci to sjajno koriste te odlaze na odmor s velikih 3:7.

Treća četvrtina pružila je neku nadu Hrvatskoj koja u dva navrata dolazi na -2. Ipak, nešto bolji napad nije pratila jednako dobra obrana te je SAD preko sjajnog Alexa Bowena uspio održati razliku i ući u posljednju dionicu dvoboja s vodstvom 8:11.

U posljednjih 10 minuta, Hrvatska je popravila obranu, no u napadačkom dijelu, problema je bilo puno. Golovima Ante Vukičevića i Ivana Krapića, Hrvatska je došla na samo gol zaostatka. Čak četiri napada imali su hrvatski vaterpolisti za izjednačenje, međutim nisu uspjeli doći do željenog pogotka. U posljednjih deset sekundi, Hrvatska je imala igrača više, no ponovno su se Amerikanci uspjeli obraniti.

Najbolji su kod Hrvatske bili Vukičević i Josip Vrlić s dva pogotka, dok je kod SAD-a, Bowen postigao pet golova. Iako je trenutno na drugoj poziciji, Španjolska će gotovo sigurno pobjedom nad Kazahstanom izgurati Hrvatsku na treće mjesto. U četvrtfinalu Hrvatska će igrati protiv drugoplasirane momčadi iz skupine A, što bi po svemu sudeći trebala biti Mađarska.

Svjetska liga, Super finale, 3. kolo:
Hrvatska - SAD 10:11 (1-2, 2-5, 5-4, 2-0)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10824.06.2018. u 20:21
    spusti loptu, ovaj turnir je davno izgubio znacaj, poglej tajming prije EP-a, Srbi i Talijani ni ne igraju
    narada108
  • Bestija_ST21.06.2018. u 19:36
    Bravo sa tim sranjima o formi...s 3 poraza u nizu se ne odrzava pobjednicki mentalitet,
    Bestija_ST