Nogomet

Od Japana u Nantesu, preko Italije u Ibarakiju do Kameruna u Manausu - druge utakmice Vatrenih na Svjetskim prvenstvima

Petar Jenjić • četvrtak, 21.06.2018.
Od Japana u Nantesu, preko Italije u Ibarakiju do Kameruna u Manausu - druge utakmice Vatrenih na Svjetskim prvenstvima
Foto: EPA

Druge utakmice hrvatske nogometne reprezentacije, za razliku od prvih, uglavnom se pamte po dobrom. U četiri prethodne utakmice Vatreni su ostvarili tri pobjede i jedan remi...

Sparan dan u Nantesu 20. lipnja 1998. godine donio je Hrvatskoj minimalnu pobjedu protiv Japana. Pogodak vrijedan tri boda postigao je Davor Šuker i tako osigurao prolazak u drugi krug natjecanja.

Četiri godine kasnije, nakon minimalnog poraza od Meksika, Hrvatsku je čekao dvoboj protiv Talijana u Ibarakiju, a pobjeda se morala upisati.

Nije se činilo dobro nakon što je Christian Vieri u 55. minuti doveo Italiju u vodstvo. Ipak, u razmaku od 73. do 76. minute Hrvatska je okrenula zaostatak i pretvorila ga u pobjedu.

Ivica Olić dobro je reagirao na ubačaj Roberta Jarnija i između talijanskih braniča skrenuo loptu iza Gianluigija Buffona. Potpuno šok Talijanima je priuštio Milan Rapajić čiji je udarac, uz malu pomoć Marca Materazzija, završio u mreži.

2006. godina i utakmica u Nürnbergu nije bila te sreće za Vatrene. Ponovno se na drugoj strani našao Japan, a utakmica je završila bez pogodaka uz promašen kazneni udarac Darija Srne.

Prije četiri godine u Manausu, nakon poraza od domaćina Brazila, Hrvatska je napunila mrežu Kameruna. Lijepu večer otvorio je Ivica Olić, dva puta poentirao je Mario Mandžukić i jednom Ivan Perišić za pobjedu protiv neugodne afričke momčadi.

Peta druga utakmica na Svjetskim prvenstvima igra se večeras u Nižnji Novgorodu s početkom u 20 sati, a nadamo se kako će Vatreni nastaviti niz bez poraza.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!