Nogomet

Francuska se nada boljoj igri, Peru vjeruje da će mu se sreća osmjehnuti

Jan Šneler • četvrtak, 21.06.2018.
Francuska se nada boljoj igri, Peru vjeruje da će mu se sreća osmjehnuti
Foto: EPA

Iako su jedni od favorita za osvajanje Svjetskog prvenstva, Francuzi u prvom susretu nisu pružili puno. Uz slabiju igru i lošiju realizaciju, uspjeli su doći do pobjede, međutim ukupan dojam je slab...

Kada doprvak Europe i momčad s takvim individualnim potencijalom odigra slabiju utakmicu protiv Australije, jasno je kako problema u igri postoji. Ne treba biti previše dramatičan jer se ipak radi o jednoj utakmici i to još prvoj na turniru, no igra Francuske nije djelovala dobro.

Često su igrači solirali, tražili neka komplicirana rješenja i da nije bilo sretnog gola Pogbe, odnosno autogola Australije, najvjerojatnije Francuska ne bi osvojila sva tri boda. Tek tada problemi bi bili još veći. U razgovoru na konferenciji za novinare, izbornik Didier Deschamps potvrdio je kako nije bio zadovoljan igrom protiv Australaca.

"Bilo je situacija u prvoj utakmici u kojima nismo bili dobri, a imali smo i probleme u realizaciji. To je kristalno čisto i to sam ujedno i sam napomenuo na kraju susreta. Naš cilj je učiniti sve kako bi u budućnosti bili još bolji. Peru ne smijemo podcijeniti. Oni imaju odlične i brze igrače u napadu", rekao je Deschamps.

Sve koji prate francusku reprezentaciju, a i povremene gledatelje, svakako je zanimalo stanje Antoinea Griezmanna. Dolazile su informacije kako je Griezmann ozlijeđen, no kako sad stvari stoje, prilično je jasno kako će biti u početnoj postavi.

"On je dobro. Bili smo zabrinuti zbog njegovih zglobova koji su bili natečeni nakon utakmice. Nije bio na najvišem nivou za vrijeme utakmice", dodao je Deschamps.

Peru i njihov izbornik Ricardo Gareca bili su iznimno nezadovoljni ishodom u prvom susretu. Peru je zaslužio više, imao je i jedanaesterac, no Portugal je iskustvom održao prednost i priveo susret kraju.

"Naravno da poštujemo Francusku, ali bez obzira na okolnosti, navikli smo biti autsajderi. Ipak, možemo pobijediti bilo koju momčad. Imamo načine za pobjedu i spremni smo na utakmicu. Konstanto se popravljamo i nastojimo adaptirati na najvišu razinu. Nećemo dozvoliti Francuskoj da vodi igru i dominira", rekao je Gareca.

Nakon zanimljivog susreta grupe C između Australija i Danske slijedi još jedan odličan okršaj, Francuske i Perua. Iako su Francuzi u blagoj prednosti zbog veće kvalitete u momčadi i tri bodova na kontu, nikako se ne smije otpisati Peru. Peruanci su motivirani i željni dobrih rezultata te Francuzima neće biti nimalo lako. Susret počinje od 17 sati na glavnom stadionu u Jekateringburgu. Sudac Mohammed Mohamed dolazi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!