Nogomet

Spektakl u Nižnji Novgorodu, Hrvatska protiv Argentine traži osminu finala

Petar Jenjić • četvrtak, 21.06.2018.
Spektakl u Nižnji Novgorodu, Hrvatska protiv Argentine traži osminu finala
Foto: FaH

Pred Hrvatskom nogometnom reprezentacijom druga je utakmica Svjetskog prvenstva u kojoj ima priliku osigurati prolazak u osminu finala. Protivnik neće biti nimalo jednostavan - Argentina predvođena jednim od najboljih igrača svijeta Leom Messijem...

Utakmica protiv Nigerije već je u arhivima, a pred Vatrenima je drugi dvoboj skupine protiv Argentine predvođene Leom Messijem. Već je izbornik Zlatko Dalić izjavio kako je Hrvatska potpuno spremna za utakmicu gdje će tražiti pobjedu i osiguravanje drugog kruga po prvi puta od 1998. godine.

"Imam bezgranično povjerenje u svoje igrače. Usredotočeni smo na Argentinu i trebat će se mnogo toga poklopiti za dobar rezultat, a koliko god da nam je ishod važan, moramo uživati u nogometu kako bismo pokazali svoje sposobnosti."

Očekuje se kako će Dalić napraviti određene promjene unutar početne jedanaestorice, a pretpostavlja se ubacivanje Milana Badelja ili Matea Kovačića koji bi mogli zamijeniti Andreja Kramarić. Kako je i sam istaknuo izbornik je sve dileme oko sastava riješio, a ostaje samo i službena objava.

"Riješio sam sve dileme. Kao što sam i najavio, bit će nekoliko promjena u taktici i postavi, ali ne mnogo jer smo bili dobri i organizirani protiv Nigerije", dodao je Dalić.

Oči hrvatske reprezentacije bit će posebno usmjerene prema Leu Messiju koji predstavlja najveću opasnost. Svog aduta Hrvatska ima u Ivanu Rakitiću koji Argentinca dobro poznaje s obzirom na to da dijele svlačionicu.

"Svi znamo da je Messi najbolji i sigurno će imati svoje blistave trenutke, a na nama je da ga pokušamo zaustaviti. On ne samo da je motiviran, nego je izrazito motiviran kada igra za Argentinu. Igra s osmijehom i mislim da nitko nije ponosniji kada nosi argentinski dres", kazao je Rakitić.

S druge strane, Argentina zasigurno nije očekivala onakav rasplet prvog kola gdje je osvojila tek jedan bod protiv borbenih Islanđana. Gaučosi su pod pritiskom, pobjedu moraju upisati, a to neće biti nimalo lako.

Očekuje se kako će izbornik Jorge Sampaoli napraviti nekoliko promjena, kako u taktici, tako i u samoj početnoj postavi. Cilj će zasigurno biti da izmijenjena momčad ostane kompetitivna, ali isto tako može igrati bolji nogomet i probijati po krilima.

Nakon odrađene press konferencije Sampaoli nije otkrio početnih 11, ali može se naslutiti što planira. Pitanja su hoće li Maximiliano Meza ili Enzo Perez igrati uz Javiera Mascherana u sredini te hoće li Meza ili Cristian Pavon započeti utakmicu na krilu.

"Pred nama je veliki izazov jer Hrvatska ima odličnu momčad, sjajnu generaciju", započeo je argentinski izbornik pa nastavio: "Siguran sam da ćemo vidjeti sjajnu utakmicu. Mi ćemo krenuti s istim pristupom i stavom kao protiv Islanda. Puni smo samopouzdanja. Možda će promjene u sastavu značiti i promjenu formacije, ali ne želim vam reći o čemu jer riječ. Protiv Hrvatske moramo imati posjed lopte, kao i napadača koji može zabiti pogodak. Ne želimo u zadnje kolo doći bez pobjede."

Svjestan da je pred njima jako težak protivnik jest i Paulo Dybala koji je istaknuo obranu kao nešto slabiju točku.

"To je momčad koja je tehnički jako dobra, ali obrambeno zna ostavljati prostora i tu nisu toliko dobri koliko su u napadačkom dijelu igre. Svi igramo u velikim klubovima gdje uvijek postoji pritisak tako da o tome ne moramo pričati. Izbornik i svi mi znamo kako se s time nositi te smo zato opušteni."

Utakmica između Hrvatske i Argentine igra se u Nižnji Novgorodu s početkom u 20 sati, a pravdu će na susretu dijeliti Ravshan Irmatov iz Uzbekistana.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!