Košarka

Okupljanje košarkaša uoči kvalifikacija, Anzulović poručio: "Čekaju nas dvije presudne utakmice"

Petar Jenjić • četvrtak, 21.06.2018.
Okupljanje košarkaša uoči kvalifikacija, Anzulović poručio: "Čekaju nas dvije presudne utakmice"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović najavio je prijateljsku utakmicu protiv BiH, kao i kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Italije i Rumunjske. Cilj samog dvoboja s Bosnom i Hercegovinom jest uvoditi sve igrače koje ima na okupu, kao i da se NBA igrači što prije uklope u ono što se radilo na pripremama posljednjih deset dana...

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom prva je i jedina prijateljska utakmica uoči kvalifikacijskim utakmica protiv Italije 28. lipnja i Rumunjske prvi srpnja. Izabranici Dražena Anzulovića u petak će u Opatiji s početkom u 20 sati igrati protiv Bosne i Hercegovine.

Upravo je hrvatski izbornik najavio spomenutu prijateljsku utakmicu u kojoj očekuje kako će uvoditi sve igrače koji su na okupu.

"Bez obzira na to što selekcija BiH ima dosta otkaza, oni igraju prilično agresivno i bit će to zanimljiva utakmica. Naša zatvorena utakmica koju smo igrali u utorak, bila nam je vrlo korisna. Prijedlog kolegi Vujoševiću je da možemo uvoditi sve igrače koje imamo na okupu, a mi ih sada imamo 15."

"Čekaju nas dvije vrlo važne, čak i presudne utakmice", kazao je hrvatski izbornik i nastavio o kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo: "Svjesni smo te situacije, ali isto tako i da u ovako kratkom vremenu moramo napraviti što više da Bogdanovića, Šarića i Zupca uklopimo što bolje u ono što su ostali igračima radili od 11. lipnja."

"Naš je glavni cilj dostići razinu igre koja će biti dovoljna da idemo na pobjede protiv Italije i Rumunjske, ali slavlje se ne ostvaruje riječima već radom, uz ponešto sreće. Da bi izazvali samu sreću, moramo je još zaslužiti", zaključio je Anzulović.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!