Košarka

Motivirani Šarić: "Bez Svjetskog prvenstva nema ni Olimpijskih igara, a u Tokiju želim biti"

Petar Jenjić • četvrtak, 21.06.2018.
Motivirani Šarić: "Bez Svjetskog prvenstva nema ni Olimpijskih igara, a u Tokiju želim biti"
Foto: FaH

Predstojeće kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo najavili su i Bojan Bogdanović, Dario Šarić kao i Ivica Zubac koji će tako debitirati u seniorskoj reprezentaciji. Cilj je samo jedan - plasman na novo veliko natjecanje...

Pripremnu utakmicu protiv BiH i kvalifikacijske susrete najavio je i novi hrvatski kapetan Bojan Bogdanović koji je posebno izdvojio Ivicu Zupca kao budućnost reprezentacije.

Slika 2 od 2.
Foto: FaH

"Nismo u dobroj situaciji u kvalifikacijama, no imamo priliku da se vratimo u bolju poziciju za odlazak na Svjetsko prvenstvo. U ovoj istoj dvorani lani smo igrali dvije vrlo dobre utakmice, a ona protiv Slovenije bila je čak i na rubu tučnjave. Sutra će publika imati priliku vidjeti reprezentativni debi Ivice Zupca koji će biti važan dio reprezentacije u godinama koje dolaze."

"Iako se u NBA ligi utakmice igraju često, nakon sezone imamo vremena i za dosta odmora. Već više od mjesec dana sam bez utakmica pa sam ih se i poželio, baš kao i suigrača iz reprezentacije koje rado vidim svako ljeto. Nadam se da ću u reprezentaciji dobiti dodatan poticaj da radim još više i u Indianu se vratim još spremniji", zaključio je Bogdanović.

Spreman pomoći reprezentaciji da se plasira na Svjetsko prvenstvo jest i Dario Šarić koji je u Opatiju stigao nakon naporne sezone u dresu Philadelphije.

"Bez nastupa na Svjetskom prvenstvu nema niti Olimpijskih igara. Želim biti u Tokiju pa i zbog toga imam veliku motivaciju. Iako bi možda bilo bolje da sam propustio poneko reprezentativno ljeto i radio na sebi, kod mene još uvijek postoji taj reprezentativni elan."

"Belinelli mi je rekao kako nisam normalan i da on neće sigurno igrati. Rekao sam mu da je kod nas drugačije i da se za reprezentaciju mora igrati", prokomentirao je Šarić razgovor sa suigračem Marcom Belinellijem o kvalifikacijama.

Slika 1 od 1.
Foto: FaH

Debi u seniorskoj reprezentaciji imat će Ivica Zubac koji će zasigurno željeti ostaviti što bolji dojam.

"Dva sam puta igrao Ljetnu ligu i to je bilo dovoljno jer sam im rekao da želim igrati za reprezentaciju. Nisu bili najsretniji, ali shvatili su da moram igrati neke utakmice ovo ljeto. Uvijek mi je bila čast igrati za Hrvatsku i sretan sam što to ovo ljeto to mogu. Bez obzira na to što nemam puno minuta u NBA ligi, dosta sam igrao u razvojnoj ligi i u dobroj sam formi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!