Nogomet

Srbija traži potvrdu prolaska u drugi krug protiv odličnih Švicaraca

Petar Jenjić • petak, 22.06.2018.
Srbija traži potvrdu prolaska u drugi krug protiv odličnih Švicaraca
Foto: EPA

Pred nogometašima Švicarske i Srbije je, vjerujemo, vrlo zanimljiv dvoboj prvog kola. Švicarci u utakmicu ulaze nakon vrlo dobrog susreta i boda protiv Brazila, dok će Srbija tražiti i drugu pobjedu te osiguravanje prolaska u drugi krug...

Vrlo zanimljiv dvoboj pred nama je u Kalinjingradu gdje će u utakmici skupine E snage odmjeriti dvije reprezentacije koje u dvoboj ulaze s pregršt samopouzdanja - Srbija, koja je pobijedila Kostariku, i Švicarska koja je osvojila bod protiv Brazila.

Švicarci su spomenuti bod osvojili nakon jako dobre predstave protiv Brazila. Izbornik Vladimir Petković trebao bi imati sve igrače na raspolaganju, unatoč problemima s ozljedom Valona Behramija koji bi ipak mogao biti spreman za utakmicu.

"Bilo je nekih problema na treningu jučer i tek ću pred utakmicu odlučiti hoće li ili neće biti promjena u sastavu", kazao je Petković, svjestan kako bi ova utakmica itekako mogla odlučiti o putniku u osminu finala.

"Ako želiš biti favorit, to moraš pokazati na terenu. Mi uvijek pokušavamo dati sve od sebe na terenu, a tako će biti i sutra. Moramo biti puni samopouzdanja, ali i poštovanja prema suparniku. Pokazali smo koliko možemo, a gledanje unatrag neće nam pomoći", dodao je Petković.

Put od Samare prema Kalinjingradu trajao je gotovo tri sata, a sve skupa Švicarska je šest sati provela na putu: "Iscrpljujuće je, ali dobro smo pripremljeni", kazao je branič Fabian Schär.

S druge strane Srbija može barem malo opuštenije ući u utakmicu, s obzirom na pobjedu u prvom kolu protiv Kostarike. Današnjom pobjedom mogu osigurati osminu finala, nešto što svatko iz reprezentacije naročito priželjkuje.

Izbornik Mladen Krstajić na konferenciji za medije implicirao je kako bi moglo doći do određenih promjena u početnom sastavu, ali da će stil igre ostati isti.

"Definitivno će biti promjene u taktici, ali nećemo odustajati od našeg sistema i stila igre. Mogu garantirati da će igrači dati sve od sebe i da će biti vrlo agresivni. Naravno, i da će biti fair play, kao što je bilo i u prvoj utakmici. Spremni smo za dobar nogomet."

Na trenerove se riječi nadovezao i igrač Manchester Uniteda Nemanja Matić koji je dodao kako će biti na 100% svojih mogućnosti.

"Jako poštujemo Švicarsku, ali naš je cilj za sutra od prve minute biti velika prijetnja jer zasigurno imamo kvalitete za to. Svjesni smo činjenice da pobjedom idemo u drugi krug i da ćemo dati sve od sebe da tako i bude. Poštujemo ih, ali pokušat ćemo ih ugroziti. Igraju momčadski dobro, očekuje nas paklen dvoboj, ali spremni smo na sve."

Utakmica na Kalinjingradskom stadionu igra se s početkom u 20 sati, a pravdu će dijeliti Nijemac Felix Brych.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!