Nogomet

Island želi iskoristiti poraz Argentine, Nigerija izbjeći drugi poraz

Petar Jenjić • petak, 22.06.2018.
Island želi iskoristiti poraz Argentine, Nigerija izbjeći drugi poraz
Foto: FaH

Island i Nigerija u Volgogradu igrat će utrci za prolaskom u drugu fazu natjecanja. Nakon što je Hrvatska sjajnom utakmicom i pobjedom protiv Argentine riješila pitanje prolaska, Island i Nigerija igraju utakmicu koja im može donijeti puno, a isto tako puno i oduzeti...

U drugoj utakmici hrvatske skupine D, koja se igra u Volgogradu, sastaju se Island i Nigerija, dvije momčadi koje će od prvog do posljednje sučevog zvižduka tražiti sva tri boda.

Na prvom Svjetskom prvenstvu Island je već ostavio dobar dojam, remijem protiv Argentine. Sada će Islanđani, nakon osvojenog prvog boda, tražiti i prvi puni plijen. No, neće biti lako.

Kapetan Islanda Aron Gunnarsson istaknuo je da je adrenalin u momčadi jako visok, posebno nakon spomenutog remija.

"Osvojeni bod protiv Argentine neće nam ništa značiti ako se potpuno ne usredotočimo na Nigeriju i ostvarimo dobar rezultat. Znamo kako je to dobra momčad."

Dva je pogotka primila Nigerija protiv Hrvatske, oba su stigla iz prekida, a izbornik Heimir Hallgrimsson istaknuo je kako akcije iz prekida pripremaju za svaku utakmicu.

"Nigerijski igrači jako su dobri u skoku, Ndidi i Ighalo možda i najbolji na turniru, ali to je normalno za nas. Akcije iz prekida pripremamo za svakog protivnika, nema prevelike razlike između ove utakmice i utakmice protiv Argentine."

Prokomentirao je Hallgrimsson i zdravstveno stanje Johanna Gudmundssona te Gylfija Sigurdssona koji se, iako je odigrao cijelu utakmicu protiv Argentine, uoči turnira borio s ozljedom.

"Sigurdsson je unutra 100%, spreman je za igranje utakmice. Sumnjam da će Gudmundsson igrati, ali je u dobrim rukama i svakim danom sve je bolje."

S druge strane, najmlađa momčad Svjetskog prvenstva u nešto je težoj situaciji, s obzirom na to da je upisala poraz od Hrvatske u prvom kolu.

"Moramo pobijediti Island, ako pobijedimo, moguće je da ćemo se kvalificirati u sljedeću fazu", kazao je izbornik Gernot Rohr koji je prokomentirao i greške koje su njegovi mladi igrači napravili protiv Hrvatske.

"Ovim mladim igračima treba još vremena, još uče. Ponekad su još malo naivni prilikom prekida ali radimo na tome."

Rohr je dao do znanja kako bi Ahmed Musa mogao krenuti od početka utakmice. Nadalje, mogao bi zaigrati u postavi s trojicom igrača u posljednjoj liniji. Ipak, istaknuo je kako će Jon Obi Mikel i dalje vrlo vjerojatno zaigrati prema naprijed, nešto što igra većim dijelom karijere.

"Otkad sam u Nigeriji, već dvije godine, igrali smo stalno s njim prema naprijed i to je išlo jako dobro. Ova momčad je defenzivno izgrađena" zaključio je izbornik Nigerije.

Utakmica na Volgograd Areni igra se s početkom u 17 sati, a glavni sudac bit će Matthew Conger s Novog Zelanda.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!