Tenis

Ana Konjuh odličnom igrom došla do drugog kola kvalifikacija

Jan Šneler • petak, 22.06.2018.
Ana Konjuh odličnom igrom došla do drugog kola kvalifikacija
Foto: EPA

U prvom kolu kvalifikacija WTA turnira u Eastbourneu, hrvatska tenisačica Ana Konjuh, nakon tri seta uspješno je svladala Taylor Townsend...

Iako ove sezone, zbog operacije lakta u rujnu prošle godine, nije puno nastupala, hrvatska tenisačica Ana Konjuh dobro je otvorila nastup u kvalifikacijama WTA turnira u Eastbourneu. U prvom kolu kvalifikacija, nakon tri seta i gotovo dva i pol sata napornog meča, Konjuh je svladala Amerikanku Taylor Townsend.

U prvom setu, Konjuh je u petom gemu pokazala dobru igru i došla do 15:40. Iako je Amerikanka uspješno obranila dvije break lopte, u sljedećoj prilici, hrvatska tenisačica bila je uspješnija te je došla do breaka. Iako je u posljednjem gemu imala manjih problema na svom servisu, Konjuh je ipak uspješno zaključila prvi set sa 4:6.

U drugom setu, Townsend već u četvrtom gemu dolazi do breaka. Iako je prilično lako izgubila svoj servis, Konjuh je već u sljedećem gemu vratila izgubljeno. Kako do kraja nije bilo breakova, set je otišao u 13. igru. U tie-breaku je bilo puno nervoze i dekoncentracije te je gotovo svaki poen bio break. U tako konfuznoj i slaboj igri, više sreće imala je Townsend. Iako je Konjuh imala vodstvo 3:5, Amerikanka je s četiri uzastopna poena došla do slavlja u drugom setu.

Treći set pokazao je kako je Konjuh iznimno psihički snažna. Amerikanka je u prvom gemu imala dvije break lopte, no Konjuh se izvukla. Hrvatska tenisačica dobila je sličnu priliku u šestom gemu, no ovoga puta Townsend se obranila. Nažalost, Konjuh je u 11. gemu posrnula i dozvolila Amerikanki da dođe korak do pobjede. Oduzela je Amerikanka servis hrvatskoj tenisačici, povela sa 6:5 i imala servis za meč.

Ipak, Konjuh pokazuje izvanrednu psihološku snagu i u sljedećem gemu vraća izgubljeni servis i vodi set u novi tie-break. Za razliku od tie-breaka u prethodnom setu, ovoga puta Konjuh je bila puno bolja. Povela je s 1:4 i mirno privodila set završetku. Na kraju rezultatom 4:7, Konjuh je došla do slavlja u trećem setu i prošla u drugo kolo kvalifikacija.

U sljedećoj fazi, Konjuh će igrati protiv bolje iz ogleda Eden Silve i Katerine Bondarenko.

WTA Eastbourne, 1. kolo kvalifikacija:
Taylor Townsend (SAD, 4) - Ana Konjuh (Hrvatska) 4:6 7:6(5) (4)6:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!