Vodeni sportovi

Hrvatska u revanšu slavila protiv SAD-a i izborila susret za peto mjesto

Jan Šneler • petak, 22.06.2018.
Hrvatska u revanšu slavila protiv SAD-a i izborila susret za peto mjesto
Foto: EPA

Nakon jučerašnjeg poraza od Mađarske, Hrvatske je u razigravanju za plasman, svladala SAD i tako izborila dvoboj za peto mjesto na Super finalu Svjetske lige...

Slično kao i u utakmicama grupne faze, i susret Hrvatske i SAD-a bio je obilježen brojnim amplitudama u igri i slabijim izdanjima. Za Hrvatsku je ovaj turnir više opterećenje nego prednost jer dolazi u nezgodno vrijeme prije Europskog prvenstva.

Prva četvrtina bila je bogata pogocima. Hrvatska je bila dobra, solidna u obrani i efikasna u napadu te je završila prvu dionicu s 3:2. Posebno inspiriran bio je Javier Garcia koji je u tom periodu postigao dva pogotka. U drugoj četvrtini strašan pad u igri obje reprezentacije. Puno grešaka, slabijih šuteva, popriličan broj nerezonskih pokušaja i epilog svega, samo jedan pogodak.

Strijelac je bio Luca Cupido koji je izjednačio, dok Hrvatska nije postigla niti jedan pogodak. Treća četvrtina počela je na sličan način, vrlo nervozno i slabo, no onda nakon dugih 14 minuta igre, Anđelo Šetka donosi Hrvatskoj četvrti pogodak. Hrvatska se malo uozbiljila, popravila i s dva gola Lovre Miloša otišla na tri razlike te usmjerila tijek susreta.

Dobro su hrvatski vaterpolisti održavali 2-3 golova razlike i povratka više nije bilo. SAD se nije spustio ispod dva pogotka te je Hrvatska zasluženo došla do slavlja 10:7. U borbi za 5. mjesto, Hrvatska će igrati protiv boljeg iz susreta između Australije i Kazahstana. Susret je na rasporedu sutra u 16.45 sati.

Što se tiče današnjeg susreta, kod hrvatske reprezentacije, najbolji su bili Garcia i Miloš s dva pogotka, dok su po jedan postigli Šetka, Hrvoje Benić, Andro Bušlje, Josip Vrlić, Ivan Krapić i Ivan Buljubašić. Kod SAD-a, po dva pogotka postigli su Cupido, Maxwell Irving i Alex Bowen.

Svjetska liga (m), 5. - 8. mjesto:
Hrvatska - SAD 10:7 (3-2, 0-1, 3-1, 4-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!