Nogomet

Rohr: "Promijenili smo sustav igre protiv Islanda"; Musa: "Sretan sam što odlučujemo o svojoj sudbini"

Jan Šneler • petak, 22.06.2018.
Rohr: "Promijenili smo sustav igre protiv Islanda"; Musa: "Sretan sam što odlučujemo o svojoj sudbini"
Foto: EPA

Pobjedom protiv Islanda (2:0), Nigerija je isprala loš okus nakon poraza od Hrvatske i došla do prilike za plasman u osminu finala...

Situacija u grupi D sve je zanimljivija. Izuzevši Hrvatsku koja je osigurala prolaz dalje i gotovo sigurno potvrdila prvo mjesto u skupini, sve druge reprezentacije i dalje imaju jednako dobre šanse za plasman dalje. Najbolje u tom trojcu stoji Nigerija koja ima tri boda i možda ju i remi s Argentinom vodi dalje.

U današnjem susretu briljirao je Ahmed Musa, napadač Leicestera na posudbi u CSKA iz Moskve. U klubu u kojem je napravio najbolje rezultate, Musa se snalazi odlično, a sličnu igru pokazao je i danas. Dva pogotka za slavlje Nigerije, oba prelijepa.

"Jako sam sretan zbog pobjede i toga što možemo misliti samo o sebi i pobjedi u zadnjem kolu", rekao je Musa.

Izbornik Nigerije, Gernot Rohr bio je zadovoljan kako je njegova momčad danas odigrala i sretan zbog pobjede koja im omogućuje i dalje ostajanje u igri za osminu finala. Rohr je naglasio kako je zahvalan igračima koji su pristali na igranje pozicija koja im prirodno ne odgovaraju, sve u svrhu bolje igre reprezentacije.

"Promijenili smo sustav igre u ovoj utakmici, igrali smo u formaciji 3-5-2. Victor Moses preuzeo je poziciju koju igra u Chelseaju, John Obi Mikel igrao je poziciju koju je igrao u Chelseaju i koju igra u Kini. Shvatili smo na poluvremenu da moramo biti bolji u drugom dijelu. Island je bio bolji u prvom dijelu, no nisu uspjeli zabiti. Moram zahvaliti islandskoj reprezentaciji i stručnom stožeru na sjajnoj borbi, fer i poštenoj utakmici i sportskom ponašanju za vrijeme i nakon utakmice. Ključ pobjede bio je u kvalitetnim kontranapadima. Puno smo brži od Islanđana i imamo veću tehničku kvalitetu u veznom redu", rekao je Rohr.

Što se tiče posljednje utakmice, nema nikakvih dvojbi. Nigeriji je dovoljan remi, ako Hrvatska ne izgubi od Islanda. S druge strane, Argentini možda niti pobjeda neće biti dovoljna. Izbornik Nigerije ipak ne želi razmišljati o kombinacijama nego se samo nada da će njegova momčad dati sve od sebe.

"Igrali smo protiv Argentine u prijateljskoj utakmici, no tada nije bilo Messija. Iako smo pobijedili danas, gladni smo. Ono što volim kod ove mlade momčadi je strast, poniznost, borbenost i solidarnost. Čak i kada rade greške, ponovno smo napravili jedanaesterac, rade to zbog neiskustva. Rekao sam da je ovo škola za nas i da se mi spremamo za Svjetsko prvenstvo 2022. Međutim, uz sve to, vjerujem da možemo pobijediti Argentinu", dodao je nigerijski izbornik.

SP 2018., skupina D

1Hrvatska 37:1+69
2Argentina 33:5-24
3Nigerija 33:4-13
4Island 32:5-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!