Tenis

Sjajni Ćorić pomeo Seppija i ušao u polufinalu Hallea

Jan Šneler • petak, 22.06.2018.
Sjajni Ćorić pomeo Seppija i ušao u polufinalu Hallea
Foto: EPA

Tek nešto manje od 90 minuta trebalo je Borni Ćoriću da slavi protiv Andreasa Seppija u četvrtfinalu ATP turnira u njemačkom Halleu...

Sjajne partije hrvatskih tenisača nastavljaju se i dalje. Nakon pobjede Ane Konjuh u kvalifikacijama Eastbournea, Marina Čilića u četvrtfinalu Queensa, još jedan hrvatski tenisač odigrao je odličan meč. U četvrtfinalu Hallea, Borna Ćorić je nakon dva seta slavio protiv Andreasa Seppija.

Prvi set prošao je u potpunoj dominaciji hrvatskog tenisača. Nekoliko puta Ćorić je dolazio u break prilike, no nažalost svaki put se Seppi uspješno obranio. Najbolja šansa došla je u sedmom gemu kada je hrvatski tenisač imao velikih 0:40.

Ipak, dobra igra isplatila se u 11. gemu kada je Ćorić došao do nove, pete break lopte i konačno oduzeo servis Seppiju. Sigurnim servisom, Ćorić dolazi do osvajanja seta sa 5:7. U nastavku meča, Ćorić je bio još efikasniji. Već u prvom gemu dolazi do breaka i odvodi meč u svom smjeru.

Koliko je kvalitetno Ćorić igrao govori podatak da je u cijelom drugom setu, Seppi osvojio tek tri poena na Ćorićev servis. Da ne ostane na jednom breaku, hrvatski tenisač došao je i do drugog i to u najboljem trenutku. Pri vodstvu 3:5 i servisu Seppija, Ćorić dolazi do 15:40 te koristi drugi break, odnosno meč loptu i dolazi do slavlja sa 3:6.

U polufinalu ATP turnira u Halleu, hrvatski tenisač igrat će protiv svog starog znalca, Roberta Bautiste-Aguta. Njih dvojica već su igrala ove godine dva puta. Jednom je slavio Španjolac (Dubai), a jednom Ćorić (Indian Wells).

ATP Halle, četvrtfinale:
Andreas Seppi (Italija) - Borna Ćorić (Hrvatska) 5:7 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!